DASPOS er årets Scale-up virksomhed inden for maritim industri

DASPOS er årets Scale-up virksomhed inden for maritim industri

28.09.17

Den mest effektive måde at bekæmpe brande til søs er at forhindre dem i at opstå!

Det er udgangspunktet for Herlev-virksomheden DASPOS, der har udviklet et unikt produkt, der er med til at forhindre brande i skibenes maskinrum. DASPOS er netop blevet kåret som årets Scale-up virksomhed indenfor maritim industri - og virksomheden udgør dermed det maritime islæt, når der den 12. oktober for første gang nogensinde skal findes en vindervirksomhed blandt de ti centres finalister i den nationale Scale-up konkurrence.

”Da vi gik ind i Scale-up forløbet, var det med store ambitioner. Men vi havde ikke drømt om, at vi kunne stå her og være nået så langt bare et halvt år senere. Scale-up forløbet har været en krævende og intens rejse for os, men vi har rykket os meget undervejs, og det er et super tilfredsstillende resultat af anstrengelserne”, siger Torben Jørgensen, CTO, DASPOS.

Brande i et maskinrum koster i gennemsnit rederier 150.000 dollars i minuttet og udgør samtidig en stor fare for både materiel og menneskeliv. DASPOS’ innovative produkt alarmerer besætningen før branden opstår, og er derfor en fornuftig investering for mange skibe.

Men hvorfor blev det lige DASPOS, der vandt pladsen og skal repræsentere den maritime industri den 12. oktober i København? Christine Lunde, direktør i MARCOD, forklarer.

”Alle de virksomheder vi har arbejdet med i forløbet på forløb 1 har både haft et stort vækstpotentiale og tårnhøje ambitioner om at ville udvikle sig. Men DASPOS har gjort det let for os at vælge. De har committet sig og været 100% dedikerede igennem hele deres forløb. Det er blevet belønnet, for de er indiskutabelt den virksomhed, der har flyttet sig mest og allerede skabt nogle helt utrolige vækstresultater. DASPOS er for os skoleeksemplet på en succesfuld scale-up virksomhed, der nu tilhører den absolutte elite af danske vækstvirksomheder i Det Blå Danmark”.  

Vi må aldrig nå helt i mål med vores udvikling

Driften af en virksomhed i eksplosiv udvikling og vækst kræver rigtig mange ledelsesmæssige ressourcer. Men de mest succesfulde vækstvirksomheder formår at fastholde fokus på den langsigtede og strategiske udvikling for virksomheden, samtidig med at den daglige drift køres professionelt. Netop dette fokus på virksomheden udvikling på den lange bane var udslagsgivende for, at DASPOS ønskede at deltage i et forløb gennem Det Maritime Elitetræningscenter.

”Scale-up forløbet har på den gode måde tvunget os til at afsætte de nødvendige ressourcer og prioritere arbejdet med fremtidens vækstmuligheder. Det har krævet betydelige ressourcer af os, men den forretningsudvikling og specialistbistand vi har fået i forløbet, har samtidig været en gave for os. Vi må aldrig glemme at investere i det, vi skal leve af i morgen. Det er i virkeligheden en udvikling, vi aldrig må nå helt i mål med”, siger Lars Gerner, COO, DASPOS.

Når Axelborg i København d. 12. oktober danner rammen om Scale-up Denmark finalen, deltager DASPOS som finalist i konkurrence med de ni øvrige centres kandidater.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Christine Lunde, direktør MARCOD, telefon 23 32 03 32 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lars Gerner, COO, DASPOS, telefon 40 44 45 50  / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Torben Jørgensen, CTO, DASPOS, telefon 20 33 14 74 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

* indicates required
 

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.

* indicates required