Regeringens maritime vækstplan endevendes

Regeringens maritime vækstplan endevendes

22.01.18

Erhvervsminister Brian Mikkelsen fremlægger mandag 22. januar regeringens maritime vækstplan og den skal allerede endevendes på et fyraftensmøde samme dag af deltagere i regeringens vækstteam for Det Blå Danmark. Bag mødet står Danske Maritime og Danske Rederier.

Formanden for Danske Maritime, Thomas S. Knudsen, adm. direktør for MAN Diesel & Turbo glæder sig på forhånd over, at regeringen allerede har taget handling på flere af anbefalingerne fra Det Maritime Vækstteam, for eksempel om en maritim montørordning, som der før jul blev indgået en politisk aftale om i finansloven.

“Derudover er det vigtigt at have fokus på maritim innovation og konkurrencedygtig finansiering,” siger Thomas S. Knudsen, i en udtalelse i dag forud for regeringens udspil.

Mødet vil blive åbnet af Søfartstyrelsens direktør Andreas Nordseth, der udlægger og forklarer indholdet i regeringens strategi. Udspillet vil også blive debatteret mellem Danske Maritimes formand og Niels Smedegaard, CEO i DFDS og næstformand i Danske Rederier.

”Jeg ser meget frem til regeringens vækstplan. Det er vigtigt for hele rederierhvervet, at der hele tiden tænkes i vores konkurrencedygtighed, når det kommer til rammevilkår. Fra erhvervets side er vi spændte på, hvordan der følges op på det grundige arbejde i vækstteamet og den ambition om Danmark som et global, maritimt kraftcenter, som var ledestjernen vækstteamets rapport,” siger Niels Smedegaard om opfølgningen på det maritime vækstteam, som gav sine anbefalinger i april 2017.

Mødet, der afholdes kl. 15-16.30 hos Danske Rederier, bliver afsluttet med en opsamling fra de to direktører, Anne H. Steffensen fra Danske Rederier og Jenny N. Braat fra Danske Maritime.

Kilde: Danske Maritime og Danske Rederier

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.