Maritim forskning

I tæt samarbejde med erhvervet og uddannelsesinstitutioner udvikler vi skræddersyede maritime efteruddannelsestilbud til den maritime industri som fx den maritime projektlederuddannelse, grundlæggende maritim sikkerhed mv.

forskning

Har du et udviklingsprojekt, der kræver mere dybdegående forskning, formidler vi kontakt til det maritime forskningsmiljø og hjælper med at etablere erhvervsPhD med enkeltvirksomheder eller i samarbejde mellem flere virksomheder.

Grønne indenrigsfærger – Den rigtige løsning for miljøet og for jeres bundlinje

MARCOD har haft kandidatstuderende Morten Vinde fra AAU tilknyttet, mens han lavede en semesteropgave om muligheder og beslutningsprocesser for nye emissionsfrie indenrigsfærger i Nordjylland. Vi synes, det arbejde rejser mange interessante muligheder, og har derfor samlet nogen af synspunkterne i et lille skrift, som ovenfor kan ses og downloades.

pdfPresseomtale af projektet

PhD projekt i samarbejde med MARCOD

Roberto Rivas har i samarbejde med MARCOD forsket i hvordan maritime servicevirksomheder i Danmark kan udvikle nye serviceydelser og produkter, som kan imødekomme skærpede globale miljøregler for den maritime sektor. Robertos forskningsområder omfatter blandt andet:

  • Offentlig-private partnerskaber inden for maritim cleantech udvikling
  • Ballastvandsystemer og forretningsmodeller
  • Hvorfor rederier installerer miljøteknologi
  • Markedsudvikling for små og mellemstore maritime virksomheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

* indicates required

Branchenyheder