160 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hirtshals

160 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hirtshals

27.09.18

160 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 18 maritime virksomheder i Hirtshals, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, EUC Nord, Hirtshals Havn, Hjørring Kommune, Hjørring Erhvervscenter og Rederiet Isafold satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Arrangement Workforce of the Future er målrettet folkeskoleelever. Det er femte gang, at arrangementet afholdes i Hirtshals – og der er stor interesse for arrangementet fra elevernes side.

- Det er vigtigt for branchens fortsatte vækst og udvikling, at vi åbner de unges øjne overfor et maritimt uddannelses- & karrierevalg. Det gør vi i tæt samarbejde med en række  samarbejdspartnere. Workforce of the Future er et ud af mange initiativer på dette område., siger Christine Lunde, direktør i MARCOD.

For at forberede elever og forældre til dagen havde arrangørerne forud for arrangementet givet indlæg på forældremøder og besøgt eleverne i klasserne. Blandt andet har 8. klasseelever fra Lundergårdskolen og Hirtshals Skole spillet det maritime brætspil ”The Game”, hvor eleverne fik den første introduktion til de deltagende virksomheder. Spillet udfordrede samtidigt eleverne på maritime begreber og indsigt i branchen. Spillet er udviklet specielt til formålet af arbejdsgruppen.

I Hirtshals er der stor opbakning fra erhvervslivet, hvor virksomhedernes deltagelse er af stor betydning i forhold til formidling af job- og karrieremuligheder overfor de unge.

- Som virksomhed påtager vi et stort ansvar for at være med til at motivere de unge til uddannelsesvalg, og vi stiller gerne op og viser med stolthed den pallette af uddannelsesmæssige baggrunde, som kan føre til job hos os. ”Workforce of the Future” gavner ikke blot vores virksomhed, men hele Nordjylland, så vi på den lange bane kan sikre fortsat vækst i vores landsdel, siger HR Direktør Hanne Buje Jensen fra Fjord Line.

Et tæt samarbejde blandt arrangørerne er en af grundstenene i arrangementets succes.

- En stor kvalitet ved ”Workforce of the Future” er, at vi i styregruppen har et meget tæt samarbejde og har en fælles dagsorden. Vi er alle optaget af at præsentere en uddannelsesvej for de unge mennesker. Når virksomheder, UU centeret, erhvervsplaymakeren, erhvervsskolen og kommunen går sammen i et arrangement som dette, kan vi virkelig skabe et meningsfyldt indhold for eleverne. Det kan vi fordi, at vi til sammen viser hele vejen fra elevens nuværende skoletilbud, til de er uddannede og står med enestående beskæftigelsesmuligheder i en rigtig spændende branche, udtaler koordinator, Kristian Holme Andersen fra EUC Nord.

Udover virksomhedsbesøgene bestod eftermiddagens program af et uddannelsesløb, hvor eleverne via interaktive opgaver skulle bruge færdigheder som samarbejde, kommunikation og teknisk snilde.

Workforce of the Future afholdes i 2018 den 20/9 i Frederikshavn, den 25/9 i Skagen, den 27/9 i Hirtshals og den 9/10 i Hanstholm.

Deltagende virksomheder i Hirtshals:

BlueWaterShipping, Cosmos Trawl, Tor-Mo Trawl, Hirtshals Yard, MarineShaft, Vestkajens Maskinværksted, Varmemadsen, Hirtshals Havn, Rederiet Isafold, Fjordline, Nordsøen Oceanarium, Nordsøen Forskerpark, Brdr. Schlie´s Fiskeimport, Weesgaard Mechanical Support, Color Line, North Atlantic Shipping, SL Power og MARCOD.

Sponsorer og arrangører:

Dansk Metal, EUC Nord, Hirtshals Havn, Hjørring Kommune, Hjørring Erhvervscenter, Rederiet Isafold, MARCOD og Nordsøen Oceanarium.

Cykelsponsorer:

Hirtshals Yard, MarineShaft, Vestkajens Maskinværksted, Varmemadsen, Cosmos Trawl, Fjordline, Weesgaard Mechanical Support, North Atlantic Shipping, SL Power, Erhvervsplaymaker, Hjørring Kommune og Hjørring Erhvervscenter.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

MARCOD, lærlingekoordinator Anette H. Sørensen, tlf. 22 62 48 99, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.