Elektriker Nick Pedersen modtager DI Vendsyssels lærlingepris 2019

På billedet fra venstre: Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen, Johnny Thomsen fra MAN Energy Solutions, ny udlært elektriker Nick Pedersen, Jens Christian Kristiansen fra Soft & Teknik samt Henrik Ramlov fra Mariendal Electrics.

Ny udlært elektriker Nick Pedersen fik sig noget af en overraskelse, da han mandag morgen fik overrakt den gode nyhed i værkstedet, hvor kollegaerne sprang til med lykønskninger.

Læs mere

Marcod: "Vi asfalterer mens vi kører"

Den nordjyske maritime klyngeorganisation, MARCOD, skal fra 2020 sandsynligvis konsolidere sig ind i en landsdækkende klyngeorganisation - netværksdirektør Christine Lunde fortæller om udfordringerne

Læs mere

Strøm på fiskeriet

22. marts 2019 - Af FlaskePosten

Rentable ombygninger af fiskeskibe til eldrift og batterier var i fokus på torsdagens minikonference ved Nordsøen Forskerpark.

Det danske kystfiskeri står over for en revolution i de kommende år. Øget fokus på miljø og økonomi skærper interessen for at gå over til el- og batteridrift. Det kom frem på torsdagens konference i Hirtshals.

Læs mere

Fremtidens maritime stjerner er nu fundet

Fem knivskarpe iværksættere er nu valgt ud til at deltage i det ambitiøse innovationsprojekt Maritime Stars.

Det var næsten som at træde ind i et afsnit af Løvens Hule, da den maritime branche i går var samlet i Aalborg for at finde de fem mest innovative og sprudlende iværksættere, som skal være med i trænings- og udviklingsforløbet Maritime Stars.

Læs mere

Elektriker med ét svendebrev og tre læresteder

Elektriker Nick Pedersen afslutter 3½ års læretid som dele-elektriker lærling og står nu stolt med svendebrevet i hånden.

Nick Pedersen har i læretiden været dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik, og er den første udlærte af i alt fire dele-elektriker lærlinge, der for tiden er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD.

Læs mere

Giv nu bare de unge lidt tid

Nordjyske Vendsyssel 04.03.19 - Stafetten: Christine Lunde, Direktør v/MARCOD

I denne udgave af Nordjyskes Stafetten fortæller MARCODs direktør Christine Lunde om de overvejelser hun gør sig som direktør, mor og arbejdsgiver i forhold til unge og uddannelse.

 

Læs mere

MAN Energy Solutions lykønsker to nyudlærte skibsmontører

Kasper M. Christensen og Matias R. Ankerlund har fået indfriet en årelang drøm. Svendebrevet som skibsmontør er i hus - ovenikøbet med super flotte resultater.

Skibsmontøruddannelsen er ikke et tilfældigt valg. Kasper har kørt motocross i mange år, og Mathias har forud for skibsmontøruddannelsen taget en cykelmekanikeruddannelse. De har begge olie og mekanik i blodet og brænder for at arbejde med store ting. Et ønske der indfries, når arbejdet foregår ombord på skibe, hvor alt er større dimensioneret end cyklen og crossmaskinen. 

Læs mere

Synspunkt: MARCOD tror på Det Blå Nordjylland

Artikel af soefart.dk 

Ugens maritime synspunkt er skrevet af Christine Lunde, direktør for den nordjyske maritime klyngeorganisation og brancheudviklingscenter, MARCOD:

MARCODs resultater i 2018 har vist, at vi er dygtige til vores arbejde og skaber gode resultater for branchen. Og når vi gør det, viser vi også omverdenen, at MARCOD og vores medarbejdere er med til at gøre en forskel i hele den nordjyske maritime region.

Læs mere

MARTEC bød velkommen til 107 nye maskinmesterstuderende

De mange nye studerende blev budt velkommen til professionsbacheloruddannelsen som maskinmester - en teknisk lederuddannelse, med karrieremuligheder både til lands og til vands. De blev straks sat på prøve ved et mini-OL der testede både samarbejdsevner, fysik og kommunikation. MARTEC har haft et godt januar optag, hvilket er dejligt set i lyset af den store efterspørgsel efter maskinmestre.

Læs mere

MARCOD - årsberetning 2018

Synes du også der er sket meget i 2018? Det gør vi her hos MARCOD. Hvis du har lyst til at genopleve eller måske for første gang opleve, hvad MARCOD har fået 2018 til at gå med, så tag et kig i vores årsberetning for 2018.

Læs mere

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.