Fremtidens maritime stjerner er nu fundet

Fem knivskarpe iværksættere er nu valgt ud til at deltage i det ambitiøse innovationsprojekt Maritime Stars.

Det var næsten som at træde ind i et afsnit af Løvens Hule, da den maritime branche i går var samlet i Aalborg for at finde de fem mest innovative og sprudlende iværksættere, som skal være med i trænings- og udviklingsforløbet Maritime Stars.

Læs mere

Elektriker med ét svendebrev og tre læresteder

Elektriker Nick Pedersen afslutter 3½ års læretid som dele-elektriker lærling og står nu stolt med svendebrevet i hånden.

Nick Pedersen har i læretiden været dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik, og er den første udlærte af i alt fire dele-elektriker lærlinge, der for tiden er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD.

Læs mere

Giv nu bare de unge lidt tid

Nordjyske Vendsyssel 04.03.19 - Stafetten: Christine Lunde, Direktør v/MARCOD

I denne udgave af Nordjyskes Stafetten fortæller MARCODs direktør Christine Lunde om de overvejelser hun gør sig som direktør, mor og arbejdsgiver i forhold til unge og uddannelse.

 

Læs mere

MAN Energy Solutions lykønsker to nyudlærte skibsmontører

Kasper M. Christensen og Matias R. Ankerlund har fået indfriet en årelang drøm. Svendebrevet som skibsmontør er i hus - ovenikøbet med super flotte resultater.

Skibsmontøruddannelsen er ikke et tilfældigt valg. Kasper har kørt motocross i mange år, og Mathias har forud for skibsmontøruddannelsen taget en cykelmekanikeruddannelse. De har begge olie og mekanik i blodet og brænder for at arbejde med store ting. Et ønske der indfries, når arbejdet foregår ombord på skibe, hvor alt er større dimensioneret end cyklen og crossmaskinen. 

Læs mere

Synspunkt: MARCOD tror på Det Blå Nordjylland

Artikel af soefart.dk 

Ugens maritime synspunkt er skrevet af Christine Lunde, direktør for den nordjyske maritime klyngeorganisation og brancheudviklingscenter, MARCOD:

MARCODs resultater i 2018 har vist, at vi er dygtige til vores arbejde og skaber gode resultater for branchen. Og når vi gør det, viser vi også omverdenen, at MARCOD og vores medarbejdere er med til at gøre en forskel i hele den nordjyske maritime region.

Læs mere

MARTEC bød velkommen til 107 nye maskinmesterstuderende

De mange nye studerende blev budt velkommen til professionsbacheloruddannelsen som maskinmester - en teknisk lederuddannelse, med karrieremuligheder både til lands og til vands. De blev straks sat på prøve ved et mini-OL der testede både samarbejdsevner, fysik og kommunikation. MARTEC har haft et godt januar optag, hvilket er dejligt set i lyset af den store efterspørgsel efter maskinmestre.

Læs mere

MARCOD - årsberetning 2018

Synes du også der er sket meget i 2018? Det gør vi her hos MARCOD. Hvis du har lyst til at genopleve eller måske for første gang opleve, hvad MARCOD har fået 2018 til at gå med, så tag et kig i vores årsberetning for 2018.

Læs mere

Fremtidens maritime stjerner søsættes i stor national satsning

Hvis du har idéen, har vi ekspertisen. Så kort kan det nye maritime projekt Maritime Stars beskrives. 15 start-up-virksomheder og iværksættere får i de næste tre år mulighed for at deltage i det unikke forløb, hvor den maritime branches fyrtårnsvirksomheder står klar med rådgivning, sparring og udvikling.

Læs mere

Tre forskellige uddannelser med ét til fælles: Det Blå Danmark, en branche der leverer udstyr, komponenter og service til skibe

På billedet fra venstre:
Jimmy Larsen, Nick Pedersen, Simon A. Jensen

Nyuddannet smed Simon A. Jensen fra Orskov Yard, elektriker Nick Pedersen delelærling hos Mariendal Electrics, Soft & Teknik og MAN Energy Solutions samt industritekniker Jimmy Larsen fra MAN Energy Solutions har efter flere års flittighed og engagement fået en tidlig julegave i form af et nyerhvervet svendebrev.

Læs mere

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.