Kvalificeret arbejdskraft - det er lige os!

”Hvis arbejdsmarkedet er klar til os – så er vi nu klar til det”, lyder det fra Magnus T. Christensen fra Vestkajens Maskinværksted, Mikkel M. Hansen fra Orskov Yard samt Rune Olsen og Morten Knudsen fra VMS Group, der står med hvert sit dugfriske svendebrev som skibsmontører. Et svendebrev, der åbner dørene til et arbejdsmarked, der i den grad efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere

88 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hanstholm

88 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 5 maritime virksomheder i Hanstholm, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Thy erhvervsforum, EUC Nordvest, UU-Thy og Hanstholm maritime service netværk satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. 

Læs mere

160 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hirtshals

160 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 18 maritime virksomheder i Hirtshals, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, EUC Nord, Hirtshals Havn, Hjørring Kommune, Hjørring Erhvervscenter og Rederiet Isafold satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Læs mere

90 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Skagen

90 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 9 maritime virksomheder i Skagen, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Frederikshavn kommune, EUC Nord, MARTEC og Serviceteam Skagen satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Læs mere

333 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

333 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 14 maritime virksomheder i Frederikshavn, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD i samarbejde Maritime Network Frederikshavn, Dansk Metal, Frederikshavn Kommune, EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, MARTEC mfl. satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den maritime klynge i Frederikshavn kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. Udover virksomhedsbesøgene bestod dagen også en lærerig oplevelse med det maritime spil ”Seven Seas” fra WorldCareers.

Læs mere

At få et svendebrev er aldrig for sent

På billedet fra venstre: Mester Søren Larsen, klejnsmede Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen

Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen fra Orskov Yard kan efter fem ugers svendeprøve på EUC Nord skifte lærlingetitlen ud og kalde sig nyuddannede klejnsmede.

De har begge masser af erfaring fra tidligere jobs i den maritime branche, og dette har været en medvirkende faktor i forhold til, hvor de i tidernes morgen søgte læreplads. Tim L. Petersen er, som han betegner sig selv, ud af en værftsfamilie, så for ham var det naturligt og et stort ønske, at han skulle i lære på et værft, og han er i dag meget stolt af svendebrevet med Orskov Yard stemplet på.

Læs mere

Nordjysk virksomhed har sat strøm til maritimt erhvervseventyr

Sig ordet ”landstrøm” og energibranchen klapper i hænderne af fryd. De seneste år er interessen for landstrøm kun gået én vej; nemlig fremad. Og det nyder den nordjyske ingeniørvirksomhed PowerCon godt af og er på vej ud i et sandt erhvervseventyr. Blandt andet takket være Scale-Up Denmark vækstprogrammet.

Læs mere

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.