333 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

333 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

21.09.18

333 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 14 maritime virksomheder i Frederikshavn, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD i samarbejde Maritime Network Frederikshavn, Dansk Metal, Frederikshavn Kommune, EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, MARTEC mfl. satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den maritime klynge i Frederikshavn kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. Udover virksomhedsbesøgene bestod dagen også en lærerig oplevelse med det maritime spil ”Seven Seas” fra WorldCareers.

Arrangement Workforce of the Future er målrettet folkeskoleelever. Det er femte gang, at arrangementet afholdes – og med stor succes. I år var det Frydenstrand Skoleafdeling, Bangsbostrand Skoleafdeling og Privatskolen i Frederikshavn, som deltog i arrangementet.

Som noget nyt blev Workforce of the Future afholdt samtidig med Maritime Career Day og åbent hus om eftermiddagen, som Maritime Network Frederikshavn var vært for. Dagen bød på et væld af aktiviteter på Frederikshavn Havn, herunder uddannelses-, praktik- og jobmesse i telt på Pier 3, besøg på Skoleskibet Danmark, tur i en RIB-båd, opleve beredskabets røgdykkere i aktion, MARTECs fritfaldsbåd, virksomhedsbesøg samt se havnen fra toppen af Kattegat Siloen. Søværnets Tambourkorps var også forbi, hvor de spredte god stemning med skønsang og musik.

  • Vi arbejder tæt sammen med de maritime virksomheder, uddannelsesinstitutioner, kommunen mfl. på at øge kendskabet blandt de unge og deres forældre til de attraktive uddannelses- og jobmuligheder på alle niveauer i branchen. Med Workforce of the Future arrangementet – som et ud af mange initiativer - ønsker vi i højere grad at åbne de unges øjne i forhold til et maritimt karrierevalg, siger Christine Lunde, direktør i MARCOD.

For at forberede eleverne til dagen havde erhvervsplaymaker Tommy Lund Christensen og chefkonsulent fra Frederikshavn Kommune Rikke Bæhrenz Gundersen forud for arrangementet besøgt eleverne i klasserne for at forberede dem til dagen.

Workforce of the Future arrangementerne afholdes endvidere 25/9 i Skagen, 27/9 i Hirtshals og 9/10 i Hanstholm.

Ifølge formanden for Maritime Network og Orskov Yards direktør Christina Ørskov, så er det super vigtigt at vise vores unge mennesker alle de fantastiske karriemuligheder de har i den maritime branche.

  • Vi håber på, at de sammen med deres forældre kan se de mange forskellige jobmuligheder både erhvervsuddannelserne og de mere akademiske, som er i nærområdet, siger hun.

Flere af de deltagende lærere synes også, det var et spændende og relevant event, som giver god inspiration til eleverne, når de skal beslutte sig for deres fremtidige karrierevej.

Se programmet for arrangementet her: http://www.maritimecareer.dk/nyheder/events

Deltagende virksomheder i Frederikshavn:

MAN Energy Solutions
Hytek
Forsvarets Hovedværksted Søværnet
VMS Group
Orskov Yard
Spar Nord Bank
Scanel
Maritime Ship Supply
Nordjyske Bank
Blue Water Shipping
Dansk Materiel Service
Norisol
Victor
Frederikshavn Havn
Scandic The Reef
Mariendal Electrics
Soft & Teknik
Nordjyllands Beredskab - Brandskolen
MARTEC
EUC Nord
Frederikshavn Handelsskole
Tech College

Arrangører & sponsorer:

MARCOD, Dansk Metal, Frederikshavn Kommune, EUC Nord, Frederikshavn handelsskole, Frederikshavn Havn, Nordjyllands Beredskab, MARTEC, Maritime Network Frederikshavn og WorldCareers

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Maria-Louise Vadskær, Marketing og kommunikation, tlf. 26 20 07 21 – email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Anette H. Sørensen, Lærlingekoordinator, tlf. 22 62 48 99 – email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.