Mød PowerCon - MARCODs maritime Scale-Up Denmark finalist 2018

MARCODs Scale-Up Denmark finalist og bud på en samlet vinder af den nationale konkurrence! PowerCon er pionér indenfor landstrømsanlæg til den maritime branche, og har bl.a. solgt Europas største anlæg til Kristiansand Havn. Det Maritime Elitetræningscenter udvikler de mest ambitiøse og perspektivrige små- og mellemstore virksomheder. Centret drives af MARCOD i samarbejde med Liva Consult og Væksthus Nordjylland. Centret er ét af 12 nationale centre under Scale-Up Denmark projektet, og vores maritime center er bl.a. støttet af EU's Regionalfond, Region Nordjylland, Erhvervsstyrelsen og Den Danske Maritime Fond.

Læs mere

”Vi oplever en eksplosiv udvikling og fordobler vores omsætning i 2018”

World Marine Offshore har på få år skabt en millionforretning på at servicere offshore industrien World Marine Offshore er specialister i at overføre mandskab og gods i offshore vind-branchen, og virksomheden har siden etableringen i 2012 været i stand til at udvikle forretningen i særdeles positiv retning. I år kommer omsætningen op over 250 mio. kr., og det er en fordobling i forhold til 2017.

Læs mere

Kvalificeret arbejdskraft - det er lige os!

”Hvis arbejdsmarkedet er klar til os – så er vi nu klar til det”, lyder det fra Magnus T. Christensen fra Vestkajens Maskinværksted, Mikkel M. Hansen fra Orskov Yard samt Rune Olsen og Morten Knudsen fra VMS Group, der står med hvert sit dugfriske svendebrev som skibsmontører. Et svendebrev, der åbner dørene til et arbejdsmarked, der i den grad efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere

88 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hanstholm

88 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 5 maritime virksomheder i Hanstholm, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Thy erhvervsforum, EUC Nordvest, UU-Thy og Hanstholm maritime service netværk satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. 

Læs mere

160 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hirtshals

160 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 18 maritime virksomheder i Hirtshals, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, EUC Nord, Hirtshals Havn, Hjørring Kommune, Hjørring Erhvervscenter og Rederiet Isafold satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Læs mere

90 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Skagen

90 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 9 maritime virksomheder i Skagen, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Frederikshavn kommune, EUC Nord, MARTEC og Serviceteam Skagen satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Læs mere

333 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Frederikshavn

333 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 14 maritime virksomheder i Frederikshavn, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD i samarbejde Maritime Network Frederikshavn, Dansk Metal, Frederikshavn Kommune, EUC Nord, Frederikshavn Handelsskole, MARTEC mfl. satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den maritime klynge i Frederikshavn kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. Udover virksomhedsbesøgene bestod dagen også en lærerig oplevelse med det maritime spil ”Seven Seas” fra WorldCareers.

Læs mere

At få et svendebrev er aldrig for sent

På billedet fra venstre: Mester Søren Larsen, klejnsmede Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen

Tim L. Petersen og Benny C. Thomsen fra Orskov Yard kan efter fem ugers svendeprøve på EUC Nord skifte lærlingetitlen ud og kalde sig nyuddannede klejnsmede.

De har begge masser af erfaring fra tidligere jobs i den maritime branche, og dette har været en medvirkende faktor i forhold til, hvor de i tidernes morgen søgte læreplads. Tim L. Petersen er, som han betegner sig selv, ud af en værftsfamilie, så for ham var det naturligt og et stort ønske, at han skulle i lære på et værft, og han er i dag meget stolt af svendebrevet med Orskov Yard stemplet på.

Læs mere

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.