Fremtidens maritime stjerner søsættes i stor national satsning

Hvis du har idéen, har vi ekspertisen. Så kort kan det nye maritime projekt Maritime Stars beskrives. 15 start-up-virksomheder og iværksættere får i de næste tre år mulighed for at deltage i det unikke forløb, hvor den maritime branches fyrtårnsvirksomheder står klar med rådgivning, sparring og udvikling.

Læs mere

Tre forskellige uddannelser med ét til fælles: Det Blå Danmark, en branche der leverer udstyr, komponenter og service til skibe

På billedet fra venstre:
Jimmy Larsen, Nick Pedersen, Simon A. Jensen

Nyuddannet smed Simon A. Jensen fra Orskov Yard, elektriker Nick Pedersen delelærling hos Mariendal Electrics, Soft & Teknik og MAN Energy Solutions samt industritekniker Jimmy Larsen fra MAN Energy Solutions har efter flere års flittighed og engagement fået en tidlig julegave i form af et nyerhvervet svendebrev.

Læs mere

Samarbejde styrker og udvikler fremtidens maskinchefer

På billedet fra vestre: Kaj Egede v/Royal Greenland, Ole Jensen - maskinmester og Jens Christian Kristiansen v/ Soft & Teknik

Skal man arbejde som maskinchef på en moderne fisketrawler, så skal kompetencerne være i orden. Dette ved man hos Royal Greenland, som med en trawler-flåde på 16 skibe og 2 nybygninger på vej, har en lang erfaring med at finde og uddanne de dygtigste folk.

Rederiet medvirker gerne selv i styrkelsen af medarbejderes kompetencer og er ikke bange for at gå nye veje for at udvikle medarbejdernes kompetencer.

Læs mere

Mød PowerCon - MARCODs maritime Scale-Up Denmark finalist 2018

MARCODs Scale-Up Denmark finalist og bud på en samlet vinder af den nationale konkurrence! PowerCon er pionér indenfor landstrømsanlæg til den maritime branche, og har bl.a. solgt Europas største anlæg til Kristiansand Havn. Det Maritime Elitetræningscenter udvikler de mest ambitiøse og perspektivrige små- og mellemstore virksomheder. Centret drives af MARCOD i samarbejde med Liva Consult og Væksthus Nordjylland. Centret er ét af 12 nationale centre under Scale-Up Denmark projektet, og vores maritime center er bl.a. støttet af EU's Regionalfond, Region Nordjylland, Erhvervsstyrelsen og Den Danske Maritime Fond.

Læs mere

”Vi oplever en eksplosiv udvikling og fordobler vores omsætning i 2018”

World Marine Offshore har på få år skabt en millionforretning på at servicere offshore industrien World Marine Offshore er specialister i at overføre mandskab og gods i offshore vind-branchen, og virksomheden har siden etableringen i 2012 været i stand til at udvikle forretningen i særdeles positiv retning. I år kommer omsætningen op over 250 mio. kr., og det er en fordobling i forhold til 2017.

Læs mere

Kvalificeret arbejdskraft - det er lige os!

”Hvis arbejdsmarkedet er klar til os – så er vi nu klar til det”, lyder det fra Magnus T. Christensen fra Vestkajens Maskinværksted, Mikkel M. Hansen fra Orskov Yard samt Rune Olsen og Morten Knudsen fra VMS Group, der står med hvert sit dugfriske svendebrev som skibsmontører. Et svendebrev, der åbner dørene til et arbejdsmarked, der i den grad efterspørger kvalificeret arbejdskraft.

Læs mere

88 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hanstholm

88 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 5 maritime virksomheder i Hanstholm, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Thy erhvervsforum, EUC Nordvest, UU-Thy og Hanstholm maritime service netværk satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. 

Læs mere

160 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Hirtshals

160 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 18 maritime virksomheder i Hirtshals, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, EUC Nord, Hirtshals Havn, Hjørring Kommune, Hjørring Erhvervscenter og Rederiet Isafold satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Læs mere

90 folkeskoleelever besøger den maritime branche i Skagen

90 folkeskoleelever var i dag på besøg hos i alt 9 maritime virksomheder i Skagen, da det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, Dansk Metal, Frederikshavn kommune, EUC Nord, MARTEC og Serviceteam Skagen satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

Læs mere

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.