Dansk-norsk erhvervskonference afholdes i Hirtshals

Dansk-norsk erhvervskonference afholdes i Hirtshals

20.11.18

Torsdag den 22. november afholdes den største, årlige dansk-norske erhvervskonference Skagerrak Business Summit med henblik på at skabe forretningsrelationer på tværs af Skagerrak.

Konferencen afholdes torsdag d. 22. november kl. 8.30-21.00 på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals og afsluttes med en stor festmiddag foran det store Oceanarie – side om side med klumpfiskene, hajerne og de mange stimefisk.

Det er BusinessBroen, Hjørring Erhvervscenter og de nordjyske klynger; BrainsBusiness, MARCOD og House of Energy samt en række norske partnere, herunder Business Region Kristiansand og Innovasjon Norge m.fl., der står bag denne dansk-norske erhvervskonference.

Sidste år blev konferencen afholdt i Kristiansand, hvor 60 nordjyske virksomheder viste interesse for det norske marked. I år er vi indtil videre 130 deltagere; 73 primært nordjyske virksomheder og 57 norske virksomheder.

Intet mindre end 25 oplægsholdere fordelt på de tre sektorer; det maritime, energi og IKT, indtager scenen d. 22. november og stiller skarpt på relevante emner, der kan løfte de deltagende virksomheders forretning inden for deres specifikke branche. Konferencen handler om at holde deltagerne på forkant med den udvikling og forskning, der sker både i Danmark og Norge inden for de tre brancher.

Skagerrak Business Summit sætter fokus på vidensdeling og udvidelse af deltagernes netværk. I år præsenterer vi derfor en arrangeret matchmaking for deltagerne og oplægsholderne, fordi netværk er en væsentlig del af forretningslivet og har ligeledes betydning for samarbejdet mellem Nordjylland og Sydnorge. På dette års konference er der intet mindre end 7 gode muligheder for at møde nye norske kunder og samarbejdspartnere. Sidste år fik 73% udvekslet mellem 4-30 visitkort og 86% fik 1 eller flere potentielle kundekontakter.

Hvis I har lyst til at samarbejde kunne det være oplagt at bringe interviews med én eller flere deltagere (potentielle virksomheder, hvorfor de overvejer at starte op i Norge) samt eksempelvis Borgmesteren i Hjørring Kommune, Arne Boelt eller erhvervsdirektør Bo Geertsen fra Hjørring Kommune. Her kunne vinklen være, hvorfor det er vigtigt at vedligeholde og udvikle samarbejdet mellem danske og norske erhvervsfolk, og hvad det betyder for de nordjyske virksomheder.

Blandt oplægsholderne kan deltagerne bl.a. høre:

  • Udvikling af handelsrelationer mellem Danmark og Norge
  • Autonome skibe skaber et nyt marked inden for søtransport
  • Det grønne skift til søs
  • Omstilling, øget produktion og innovation inden for shipping og turisme
  • Hvilke muligheder har Danmark og Norge inden for offshore vind?
  • Nyt bølgelaboratorie og testsites i Danmark
  • Internet of Things og kunstig intelligens – er det noget for min virksomhed?
  • Udfordringer og muligheder ved implementering af Internet of Things i virksomheder

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.