Den maritime branche uddanner i stort antal

Den maritime branche uddanner i stort antal

18.12.20

En række smede- og skibsmontørlærlinge i den maritime lærlingeordning kan nu gå julen i møde med hver sit dugfriske svendebrev, hvor EUC Nord de sidste fem uger har dannet rammerne om lærlingens svendeprøver.

Smedelærlinge Lasse Kjær, Thomas D. Lund og Frederik Andersen samt skibsmontørlærling Daniel A. Jeppesen fra Orskov Yard og skibsmontørlærling Steffen S. Nielsen fra Hirtshals Yard, kan sammen med skibsmontørlærlinge Daniel J. Nielsen, Victor Have, Nicolai J. Nielsen og Mads M. Andersen fra MAN Energy Solutions har netop bestået deres svendeprøver med bravour. En stor flok nyuddannede, der vidner om en maritim branche og virksomheder, der tager ansvar for opgaven med at uddanne kvalificeret arbejdskraft.

Orskov Yard, MAN Energy Solutions og Hirtshals Yard er tre ud af i alt tretten virksomheder, der står bag den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARCOD. De øvrige virksomheder i ordningen er Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor Energi- og Køleteknik, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, EnTech Marine og SeaMech.

Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen har fulgt lærlingene tæt de sidste tre et halvt år både under praktiktiden på virksomhederne og på skoleopholdene på EUC Nord.

”At få lov til at være med på lærlingens rejse fra rekrutteringstidspunktet, til han står med svendebrevet i hånden, er en gave - og jeg er super stolt af hver eneste af dem. At se, hvordan lærlingen udvikler sig fagligt og personligt, er berigende og kan sammenlignes med en milepæl i livet såsom når den unge flyver hjemmefra reden” siger Anette H. Sørensen.

Når svendebrevet er i hus, skifter den unge fra den ene dag til den anden status fra lærling til ny svend, og stadigt omgivet af fagligt dygtige kolleger, ofte med mange års erfaring på CVet, fortsætter den faglige og personlige udvikling i trygge rammer. At starte på en erhvervsuddannelse er derfor begyndelsen på en vej, der fører mange steder hen - både job- og uddannelsesmæssigt.

Peter Rishøj Jørgensen, direktør Hirtshals Yard bekræfter denne tese.

”Min egen historie er, at jeg er udlært skibsmontør, læste derefter til maskinmester, og sidder i dag som nyudnævnt direktør. Jeg kender mange, der i dag sidder med lederansvar med baggrund i en smede- eller skibsmontøruddannelse. Nogle arbejder i utrolig spændende jobs i Danmark, andre i udlandet som håndværkere med masser af interessante og udfordrende opgaver” fortæller Peter Rishøj Jørgensen.

”En erhvervsuddannelse giver dermed mange muligheder for at udvikle sig i alle mulige retninger, og jeg kan med glæde sige stort tillykke til flokken, der går ud i et arbejdsmarked, hvor de er meget eftertragtede”, slutter Peter Rishøj Jørgensen.

Anette og Peter HY 17.12

På billedet fra venstre:

Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen og Direktør Peter R. Jørgensen  

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.