Den Maritime Lærlingeordning modtager praktikpladspris

Den Maritime Lærlingeordning modtager praktikpladspris

01.07.19

I 2014 gik fire maritime virksomheder i Vendsyssel sammen om at etablere den Maritime Lærlingeordning. I dag er der 13 medlemsvirksomheder, og antallet af lærlinge, som lige nu er under uddannelse, er oppe på 50. Ordningen er med til at fremtidssikre den maritime branche i Vendsyssel. Derfor belønnes Den Maritime Lærlingeordning med DI Vendsyssels Praktikpladspris 2019.

- Prisen går til et enestående initiativ, som er født blandt virksomhederne. Den Maritime Lærlingeordning binder virksomhederne sammen og hæver kvaliteten af de lærlinge, der bliver uddannet i virksomhederne. Ordningen har skabt et godt miljø og et stærkt samarbejde mellem virksomhederne, som blandt andet gør det muligt at oprette stillingen som delelærling, siger formand Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Den maritime branche fylder meget i Vendsyssel, og derfor er der et stort behov for nye medarbejdere.

Med Den Maritime Lærlingeordning er det blevet lettere for den enkelte virksomhed at ansætte en lærling. Det har betydet, at antallet af lærlinge er steget. 

- Virksomhederne i vores område gør generelt en stor indsats for at uddanne lærlinge. I trepartsaftalen blev der sat mål for, hvor mange ekstra lærlinge, der skal uddannes i de kommende år, og hvis vi ser på de lokale måltal ligger virksomhederne i Vendsyssel i top. Det betyder ikke, at vi skal læne os tilbage og nyde resultaterne, men vi skal anerkende, at mange virksomheder tager et kæmpe ansvar. Det gælder ikke mindst virksomhederne i den maritime branche, siger Richard Fynbo, DI Vendsyssel.

Anette Hermann Sørensen er en vigtig årsag til ordningens succes. Hun er ansat som lærlingekoordinator og har sin daglige gang på virksomhederne med udgangspunkt i kontoret hos MARCOD – maritimt center for optimering og drift i Frederikshavn. Den håndholdte indsats og det personlige engagement er en vigtig forklaring på ordningens succes.  Desuden har Anette Hermann Sørensen et stort kendskab til uddannelserne og mange års erfaring med rekruttering.

- Det er essentielt at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft, og med denne ordning er vi selv med til at uddanne lærlinge og dermed sikre en del af den fremtidige arbejdskraft. Anette har med en håndholdt indsats løst de udfordringer, der opstår undervejs. Uanset om det er kontakten til skolerne, forældrene eller virksomhederne, tager Anette hånd om det. Hun er som ”en mor” for alle vores lærlinge, siger direktør Christina Ørskov, Orskov Yard.

Fakta om prisen
DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til medlemsvirksomheder fra hele landet. Det er virksomheder, som gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte. Knap hver femte virksomhed i de brancher DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen ventes at blive større, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Det er derfor afgørende, at virksomhederne opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i hele landet.

 

Fakta om den maritime lærlingeordning
Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem 13 maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, Victor A/S, KS Maskinteknik A/S, SeaMech A/S, Alfa Laval A/S, SL Power A/S og RASI Maskinfabrik A/S. Ordningen blev etableret i 2014 på maritime virksomheders behov og faciliteres af MARCOD – Maritimt Center for Optimering og Drift.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.