Samarbejde styrker og udvikler fremtidens maskinchefer

Samarbejde styrker og udvikler fremtidens maskinchefer

20.11.18

På billedet fra vestre: Kaj Egede v/Royal Greenland, Ole Jensen - maskinmester og Jens Christian Kristiansen v/ Soft & Teknik

Skal man arbejde som maskinchef på en moderne fisketrawler, så skal kompetencerne være i orden. Dette ved man hos Royal Greenland, som med en trawler-flåde på 16 skibe og 2 nybygninger på vej, har en lang erfaring med at finde og uddanne de dygtigste folk.

Rederiet medvirker gerne selv i styrkelsen af medarbejderes kompetencer og er ikke bange for at gå nye veje for at udvikle medarbejdernes kompetencer.

Med MARCOD som tovholder, så har Royal Greenland og Soft & Teknik lavet et samarbejde med den nyansatte og nyuddannede maskinmester Ole Jensen. Når Ole Jensen ikke er ude at sejle, så arbejder han i stedet hos Soft & Teknik med en række fastlagte opgaver, som understøtter hans arbejde på trawlerne.

”Jeg har været utrolig heldig, at jeg lige efter min uddannelse er kommet med i denne ordning hos Royal Greenland og Soft & Teknik. Det er en meget spændende karrierestart for mig, hvor jeg både kommer ud at sejle og lærer en masse om systemerne om bord - begge dele med gode vejledere til at hjælpe mig.” Siger Ole Jensen.

Royal Greenland har et stærkt fokus på at udvikle sine unge medarbejdere. Trawlerne i dag er kæmpe fabrikker, som hver især fisker  store værdier op af havet og det er i denne sammenhæng rigtig vigtigt, at kompenteceniveauet hos besætningen er højt. Bemandingschef Mika Heilmann fra Royal Greenland arbejder dagligt med at sikre besætningerne ombord på trawlerne. Han siger:

”Det er rigtig vigtigt for os at understøtte vore kollegaers faglige udvikling. Vi har en helt klar interesse i dette - både i forhold til vores drift om bord på trawlerne, men også som en del af vores sociale ansvar - og begge dele vil vi gerne investere i”.

Hos Soft & Teknik ved man godt, at man udover at drive en sund økonomisk virksomhed også har en social forpligtigelse for at medvirke til uddannelse af unge mennesker. Direktør Jens Christian Kristiansen fra Soft & Teknik udtaler:

”Vi vil rigtig gerne være med til at understøtte udviklingen hos unge mennesker og give noget af vores viden videre. Vi uddanner allerede flere lærlinge og er med i MARCODs lærlingeordning, men vil også gerne indgå i nye samarbejdsformer med spændende virksomheder.”

Hos MARCOD er man glad for at dette samarbejde er kommet op at stå. Konsulent Peter Møller fra MARCOD udtaler:

”Kompetenceudvikling og kvalificeret arbejdskraft er på manges læber i den maritime branche i Nordjylland, så når vi kan hjælpe virksomhederne med at samarbejde på tværs for at få gode fremtidige kandidater, så vil vi meget gerne dette. Det er klyngearbejde, når det er bedst 😊

Kontakt
Peter Møller, MARCOD – Telefon 5077 0000 eller E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.