Maritim stjerne klar til væksteventyr

Maritim stjerne klar til væksteventyr

23.09.20

Et unikt partnerskab mellem GateHouse Igniter og CleanQuote er  kommet i hus efter Maritime Stars-forløb, hvor de to fandt ud af, at de er  et perfekt match. Nu venter nye produkter og markeder. 

”Jeg er en meget glad mand. Vores deltagelse i Maritime Stars har  virkelig åbnet døre for os og har givet os muligheden for at lande dette  samarbejde med GateHouse”. Sådan siger partner i CleanQuote  (tidligere DryBulkChemicals) Lasse Ekdahl om det nye samarbejde, han  netop har skrevet under på med GateHouse Igniter. 

CleanQuote har udviklet en cloud-baseret løsning, hvor tørlasts-skibe  verden rundt kan finde den rette udbyder af kemikalier og hjælpemidler  til rengøring af lasttanke både med hensyn til pris og miljø. Med det nye  partnerskab skal CleanQuote nu ud at tilbyde sin handelsplatform til  flere internationale kunder sammen med GateHouse Igniter, som er  GateHouse’s nye inkubatorselskab. 

”Efter et succesfuldt frasalg af et datterselskab besluttede vi at investere  i et helt nyt selskab, GateHouse Igniter. GateHouse Igniter skal finde  iværksættervirksomheder inden for vores kompetenceområder og  dernæst investere penge og kompetencer med det formål at vækste  dem. Vi kiggede på rigtig mange små virksomheder, før vi fandt Lasse og  CleanQuote. For os handler det ikke kun om forretningsideen, men også  om personerne bag, og her synes vi at partnerskabet som helhed er et  rigtigt fint match, siger direktør i GateHouse, Ulrik Rasmussen. 

GateHouse er mentor-virksomhed i accelerator-programmet Maritime  Stars, som nordjyske MARCOD driver. Hvert år får maritime start ups en  eksklusiv mulighed for sparring, vejledning og strategisk rådgivning med  en forretningsudvikler. Det var gennem dette forløb sidste år, at  CleanQuote og GateHouse fandt hinanden. 

”Uden Maritime Stars havde vi ikke fået denne mulighed for at  samarbejde med Gatehouse. Nu kan vi udvikle nye services til vores  platform, vi får hjælp til det administrative arbejde og rent strategisk er  det et kæmpe boost for os at vi kan fokusere endnu mere på vores  forretning”, siger Lasse Ekdahl. 

GateHouse Igniter ser også et stort potentiale i det fremtidige  samarbejde med CleanQuote.

”Vi har nu lavet forretningsplan og vi understøtter CleanQuote med
viden og kompetencer fra GateHouse’s salg, marketing og administration. Vi forventer at lande de første internationale kunder sidst på året og har meget ambitiøse vækstmål for det næste år. Vi er ret overbeviste om, at CleanQuote og Lasse Ekdahl står på rampen til et rigtigt væksteventyr, siger Ulrik Rasmussen.

 

Fakta om CleanQuote: 

CleanQuote er et digitalt, datadrevet redskab til tørlastskibe i forbindelse med rensning af deres lastrum. CleanQuotes ønske er at skabe værdi på flere parameter hos brugerne, som tæller rederier, operatører og leverandører. I fællesskab  med brugerne, optimerer CleanQuote kontinuerligt den mest effektive og miljøansvarlige løsning til et specifikt rengøringsbehov og deler interne data herom. Cleanquote.com’s digitale platform forenkler processen, i en let, gratis og  overskuelig løsning. CleanQuote har et tæt samarbejde med nøje udvalgte leverandører og globale samarbejdspartnere,  som i dag er aktive på platformen i mere end 1000 havne. 

Fakta om Gatehouse Igniter: 

Inkubatorselskabet GateHouse Igniter skal investere i og understøtte nye vækstvirksomheder inden for virksomhedens  kernemarkeder B2B-software inden for satellitkommunikation og til den maritime industri. Med stiftelsen af GateHouse  Igniter bygges videre på GateHouses kernekompetencer: nemlig forretningskritiske softwareløsninger inden for både  maritime AIS-data og satellitkommunikation. 

Fakta om Maritime Stars: 

Maritime Stars er et landsdækkende, treårigt iværksætterprogram, der skal sikre innovation og udvikling i den maritime  branche. Maritime Stars er drevet af MARCOD og finansieret af Industriens Fond samt EU’s Socialfond. Maritime Stars  havde første forløb i 2019 med fem start up’s. Tilsvarende kører i 2020 og igen i 2021. Det er gratis for deltagerne at  være med – et forløb har en anslået værdi på mindst 200.000 kr. pr. deltagende start up. 21 fyrtårnsvirksomheder med  indgående kendskab til den maritime branche stiller sparring, viden, rådgivning og tid til rådighed for deltagerne. Et  Maritime Stars-forløb kører fra april til december og munder ud i en vækstplan for deltagerne. 

Fakta om MARCOD 

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore  maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD arbejder med netværksudvikling, maritim  forretningsudvikling, forskning og vidensdeling, kvalificeret arbejdskraft samt branding. MARCOD driver desuden Scale Up Denmark og Maritime Stars vækstprogrammerne for den maritime branche i DK. MARCOD er etableret ultimo 2010  MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har otte  ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. MARCOD er i 2020 støttet af Den Europæiske  Regionalfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

For yderligere: 
Ulrik Rasmussen CCO, GateHouse 
Mobil: 2170 9493 

Lasse Ekdahl: Partner, CleanQuote
Mobil 22 74 12 60

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.