MARLOG bliver national klyngeoperatør for det maritime erhverv og logistik med fem stærke hubs

MARLOG bliver national klyngeoperatør for det maritime erhverv og logistik med fem stærke hubs

02.10.20

Uddannelses- & Forskningsministeriet har netop udpeget Maritime & Logistics Innovation Denmark – i  daglig tale MARLOG – som national klyngeoperatør for maritime erhverv og logistik. Udpegningen  betyder, at MARLOG bliver knudepunkt på innovationsfremme og videnssamarbejde i sektoren og  offentlige midler til dette arbejde fremover udelukkende kanaliseres via MARLOG. Den nye klynge organisation skal styrke innovation indenfor erhverv med fokus på grøn omstilling, digitalisering og  kompetencer.  

Maritime erhverv og logistik udgør en erhvervsmæssig styrkeposition i Danmark med verdensledende  virksomheder inden for deres felt, som eksporterer og transporterer deres produkter og ydelser til hele  verden. Det er denne styrkeposition og disse muligheder, som MARLOG skal bygge videre på i samarbejde  med erhvervet, myndigheder og videns- og uddannelsesinstitutioner for at styrke fundamentet for Danmark  som et verdensførende kraftcenter inden for bæredygtighed og innovation.  

Kerneopgaven for MARLOG bliver at understøtte de mange dygtige virksomheder og aktører inden for  erhvervet med projekter på tværs af værdikæden. Dette skal bidrage til, at Danmark fastholder og styrker sin  ledende position indenfor erhvervet. Målet er, at Danmark også i 2030 har et af verdens stærkeste maritime  og logistik erhverv, som går forrest med at finde vejen til den CO2-neutrale skibsfart og sikrer innovation i  hele transportkæden.  

Bestyrelsesformand for MARLOG Peder Gellert Pedersen, DFDS, udtaler: 

”Jeg glæder mig over, at MARLOG gennem udpegningen til national klyngeoperatør for maritime erhverv og  logistik nu er blåstemplet som klyngeoperatør for hele erhvervet. MARLOG vil lægge godt fra kaj med mange  medlemsvirksomheder, en stor projektportefølje, mange aktiviteter lige fra første dag og ikke mindst et stærkt  og kompetent hold, der er klar til at arbejde med innovation og udvikling i erhvervet. Vi står overfor mange  udfordringer og muligheder, hvor klimaudfordringen, miljøkrav, cirkulær økonomi, digitalisering,  automatisering og ikke mindst adgangen til de rette kompetencer vil være afgørende spørgsmål. Jeg ser frem  til, at branchen støtter op om MARLOG, at virksomheder og andre interessenter melder sig ind og byder ind  med konkrete projektideer, som kan være med til at løfte udfordringer og forløse potentialer til gavn for  erhvervet i hele Danmark. På denne måde kan vi løfte i flok fremfor som enkeltvirksomheder”.  

Den nye samlende klyngerorganisation bygger på fundamentet af de maritime klyngeorganisationer, hhv. MARCOD, Fyns Maritime Klynge og Maritime Development Center samt Transportens Innovationsnetværk.  MARLOG er kommet til verden i tæt samarbejde med en række brancheorganisationer, som ser, at  samarbejde på tværs kan styrke hele branchen, nemlig Danske Rederier, Danske Maritime, Danske Havne og  Dansk Transport og Logistik.  

Næstformand i MARLOG Jytte Jyrkinewsky, Odense Maritime Technology, supplerer: 
MARLOG næstformand Jytte Jyrkinewsky

”Med MARLOG får vi nu en klyngeorganisation, der er bredt forankret i hele landet. Det gør det let for os  virksomheder at navigere i, let at finde den nyeste viden eller at finde nye relevante samarbejdspartnere. Jeg har store forventninger til, at vi med MARLOG får en stærk og professionel organisation, der kan danne  konsortier og søge midler til vigtige innovationsprojekter indenfor f.eks. den grønne omstilling”.  


Mikkel Navarro Hansen, direktør for MARLOG, udtaler:  

”Vi har i de eksisterende klyngeorganisationer knoklet gennem det sidste år for at etablere MARLOG. Og vi er  enormt stolte af, at vi nu er blevet udnævnt som operatør på den danske styrkeposition Maritime Erhverv og Logistik. Vi vil være til stede på tværs af hele landet og klar til at understøtte virksomhederne med  innovationsaktiviteter, netværk, vidensdeling og fundraising – specielt inden for den grønne omstilling,  digitaliseringsområdet og adgangen til kvalificeret arbejdskraft. Fra vores hubs i Frederikshavn, Esbjerg,  Svendborg, København og Rønne er vi aldrig særlig langt væk – hvad enten man er maritim udstyrsproducent,  logistikvirksomhed, rederi, havn, skibsdesigner eller hvilken som helst anden virksomhed, der vil arbejde for  erhvervets udvikling. Vi glæder os alle til samarbejdet”. 

Fakta om MARLOG 

MARLOG er Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik og arbejder for  Danmark som et bæredygtigt og innovativt førende kraftcenter for det maritime erhverv og logistik. MARLOG arbejder for at fremme en øget konkurrenceevne for de maritime erhverv og logistik gennem innovation,  transformation og kompetenceudvikling. MARLOG understøtter virksomhedernes grønne omstilling,  digitalisering og adgang til kompetente medarbejdere. MARLOG skaber værdi ved at hjemtage viden,  facilitere netværk og initiere nye samarbejder på tværs af hele erhvervet og relevante sektorer. MARLOG er  etableret i 2020 og organiseret som en forening med hubs i København, Frederikshavn, Svendborg, Esbjerg  og Rønne. MARLOG har 25+ ansatte og er guldcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. Læs  mere på www.marlog.dk 

For mere information kontakt venligst:  

Peder Gellert Pedersen, Executive Vice President, Ferry Division, DFDS,  

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., T: 3342 3424 

Mikkel Navarro Hansen, direktør, MARLOG, E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., T: 22619448

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.