Nordjysk triumf er resultatet af intensiv vækstudvikling

Nordjysk triumf er resultatet af intensiv vækstudvikling

02.11.18

Når PowerCon fra Hadsund nu kan smykke sig med titlen som danmarksmester i vækst, sender virksomhedens direktør samtidig en kæmpe tak til det omfattende vækstprogram, hans virksomhed har været igennem med Scale-Up Denmark

”PowerCons folk er visionære og dygtige. Virksomheden har et fantastisk vækstpotentiale, og vi har kun lige set begyndelsen.” MARCODs adm. direktør Christine Lunde er glad og stolt over nu at kunne skrive en danmarksmester på brancheudviklingscentrets CV.

Da PowerCon i Hadsund i foråret vandt to ordrer til en samlet værdi på 40 mio. NOK på det hidtil største landstrømsanlæg nogensinde i Norge, var det den foreløbige kulmination på adskillige måneders intensivt samarbejde med MARCOD, som er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge.

Landstrømsanlægget skal levere grøn energi fra vandkraft til skibe, som dermed kan slukke motorerne og undgå udledning af forurenende brændstof, mens det ligger ved kaj. Landstrømsanlægget er i princippet en stor stikkontakt, der bliver koblet til skibet.

PowerCon og MARCOD har siden 2015 arbejdet med det intensive udviklingsforløb gennem Det Maritime Vækstprogram, i begyndelsen med fokus på salg og markedsføring af det innovative projekt landstrøm.

Siden september 2017 har MARCOD i samarbejde med konsulenthuset LIVA consult og Væksthus Nordjylland stået i spidsen for det Scale Up-program, der har hjulpet PowerCon med at blive en vækstvirksomhed. Udfordringen gennem Scale-Up har været at håndtere vækst mere end at skabe den.

Nu kan nordjyderne kalde sig for danmarksmester i vækst efter at have vundet Scale-Up Denmarks finale foran ti andre virksomheder ved en event i Aarhus 1. november. De 11 virksomheder var udvalgt til finalen blandt de 90 små og mellemstore virksomheder, der i år har gennemgået Scale-Up Denmarks elitetræningsprogram for vækstvirksomheder.

Det kontante udbytte var førstepræmien på 100.000 kr. oven i de nye strategiske værktøjer.

”Scale-Up Denmarks vækstprogram har virkelig været med til at gøre en forskel for PowerCon,” siger Allan H. Jørgensen, medejer af PowerCon og uddyber:

”Vi er virkelig blevet skarpe på vores forretningsplan og er nu i stand til at holde fokus på en klar vækststrategi, der skal få vores virksomhed til at vokse yderligere. Det er nok det væsentligste udbytte af det omfattende og intensive udviklingsprogram gennem Scale-Up Denmark,” siger Allan H. Jørgensen.

Vækstrategien og forretningsplanen er udarbejdet i tæt samarbejde mellem PowerCon og LIVA consult som grundlag for virksomhedens strategiske udvikling.

Siden PowerCon begyndte sit intensive elitetræningsforløb med Scale-Up Denmark i september 2017, har virksomheden ansat seks nye medarbejdere.

I september kunne PowerCons folk så koble det store landstrømsanlæg til krydstogtskibet Regal Princess på havnen i Kristiansand, og flere store opgaver ligger og fylder i ordrebogen. Virksomheden har netop indgået aftale om at levere anlæg til Bergen og et anlæg til Nordnorge. Man er også i dialog med en række europæiske havne, ligesom flere danske havne er begyndt at tage kontakt til PowerCon.

”Vi har forrygende travlt, så alle medarbejdere er i dag glade og meget stolte over at lige præcis vores arbejdsplads vandt DM i vækst. Det er jo fantastisk at blive anerkendt for det store arbejde, der lægges i virksomheden.” siger Allan H. Jørgensen.

”Det er fantastisk at se, at vores samarbejde bærer frugt, både i form af Scale-Up Denmark-prisen, men også i form af de konkrete nye ordrer, der hele tiden bliver føjet til kundeporteføljen. Det er jo et bevis på, at vores arbejde virker, og at PowerCons folk er i stand til at arbejde videre i kraft af deres nye forretningsværktøjer,” siger MARCODs direktør Christine Lunde.

Hun fremhæver og anerkender samtidig, at PowerCon arbejder med de aktuelle, samfundsmæssige udfordringer inden for grøn energi og i den grad er i stand til at udvikle progressive og nytænkende løsninger til gavn for både miljø og økonomi.

”MARCOD skal være fødselshjælpere for maritime virksomheder, der er i stand til at skabe innovation og udvikling og omsætte det til vækst. Det er PowerCon et godt eksempel på,” siger MARCODS direktør, Christine Lunde.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.