Nordjysk virksomhed har sat strøm til maritimt erhvervseventyr

Nordjysk virksomhed har sat strøm til maritimt erhvervseventyr

07.09.18

Sig ordet ”landstrøm” og energibranchen klapper i hænderne af fryd. De seneste år er interessen for landstrøm kun gået én vej; nemlig fremad. Og det nyder den nordjyske ingeniørvirksomhed PowerCon godt af og er på vej ud i et sandt erhvervseventyr. Blandt andet takket være Scale-Up Denmark vækstprogrammet.

Når medejer i PowerCon, Peter Castberg Knudsen, mandag formiddag står på kajen i Kristiansand, vil det være med en rigtig god følelse i kroppen. Her bliver virksomhedens hjertebarn – et landstrømsanlæg, der i øvrigt er Europas største – nemlig tilsluttet et af de helt store krydstogtsskibe, Regal Princess.

Landstrømsanlægget skal levere grøn energi fra vandkraft til det store skib, som dermed kan slukke motorerne og undgå udledning af forurenende brændstof, mens det ligger ved kaj.

locops

-Vores landstrømsanlæg er i princippet som en stor stikkontakt, vi kobler til skibet. Og vi glæder os meget til at præsentere projektet i Kristiansand. For der er store udviklingsmuligheder, siger den glade medejer, Peter Castberg Knudsen.

Scale-Up Denmark har styrket PowerCon

Netop udviklingsmuligheder er noget, PowerCon kender alt til. Firmaet i Hadsund har det seneste år været tilknyttet vækstprogrammet Scale-Up Denmark. Det har betydet, at den nordjyske virksomhed er blevet skarpere på forretningsstrategi, branchekendskab og har fået mulighed for at ansætte flere medarbejdere. Hele 6 nye arbejdspladser har Scale-Up-programmet foreløbigt kastet af sig.

-Det at komme med i Scale-Up Denmark har helt klart styrket vores forretningsgrundlag. Vi har fået en række værktøjer og en grundig rådgivning i, hvordan vi kan være på forkant med udviklingen. Og det har været en stor hjælp for os. Vi er en virksomhed, der er drevet af ildsjæle, og det kan godt være svært at give noget af ansvaret fra sig. Det har Scale-Up Denmark hjulpet os med at gøre, så vi kan frigive ressourcer og koncentrere os om at vækste, siger Peter Castberg Knudsen.

Det maritime brancheudviklingscenter, MARCOD, står i spidsen for det Scale Up-program, der har hjulpet PowerCon med at blive en vækstvirksomhed.

Faktisk er det gået så godt, at PowerCon er i finalen om at blive årets Scale-Up-virksomhed i Danmark.

-Vi er meget glade på PowerCons vegne. Det er et stjerneeksempel på en spændende og meget visionær virksomhed, som nu har fået godt fat i det maritime marked. Det er præcis det, Scale-Up Denmark skal være med til at understøtte. Vi skal være fødselshjælpere til virksomheder, der vil udvikle og vækste deres forretning, for eksempel ved at arbejde i nye markeder, siger MARCODS direktør, Christine Lunde.

IMG 9067

PowerCon hviler ikke på laurbærrene

Der bliver fest på kajen i Kristiansand på mandag. Både den danske ambassadør i Norge, repræsentanter fra den norske regering og interessenter fra andre europæiske havne vil følge med, når PowerCons landstrømsanlæg bliver koblet til Regal Princess.

Men PowerCon kommer ikke til at hvile på laurbærrene. De skal hjem til Hadsund for at holde styr på ordrebogen.

-Vi har netop indgået aftale om at levere landstrømsanlæg til Bergen. Vi leverer et anlæg til Nordnorge. Og så er vi i dialog med flere europæiske havne. De danske havne er også begyndt at kontakte os, så vi har rygende travlt, slutter Peter Castberg Knudsen.

For yderligere, kontakt:

Peter Castberg Knudsen, PowerCon A/S, M: +45 27 82 86 83, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Christine Lunde, MARCOD, M: +45 23 32 03 32, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.