600 Folkeskoleelever På Besøg Hos Den Nordjyske Maritime Industri

Du modtager denne mail, da du er tilmeldt MARCODs nyhedsbrev.

Maritime nyheder til Det Blå Nordjylland

 

600 folkeskoleelever på besøg hos den nordjyske maritime industri

600 folkeskoleelever var mandag den 10. oktober på besøg hos i alt 38 maritime virksomheder i de fem store maritime byer i Nordjylland, da MARCOD sammen med en række samarbejdspartnere under Danish Maritime Days igen satte fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime klynge kan tilbyde fremtidens arbejdskraft. MARCOD, Dansk Metal, Danske Maritime, World Careers og Maskinmestrenes Forening var, sammen med en række lokale medarrangører herunder de lokale UU-vejledere, værter ved arrangementet Workforce of the Future. Arrangementet er målrettet folkeskoleelever og sætter i forbindelse med Danish Maritime Days fokus på de maritime uddannelses- og jobmuligheder, der er i den nordjyske maritime industri. Det er tredje gang, at MARCOD afholder arrangementet, som har været en stor succes.
 
Læs hele pressemeddelelsen her
 

Vækst med overblik - væk med
pen og papir hos Hytek A/S

Indførelse af it-systemet TimePlan, der har optimeret de interne arbejdsprocesser, og et øget fokus på marine- og industrimarkederne. Det er resultatet for Hytek A/S efter deres deltagelse i Det Maritime Vækstprogram, som MARCOD er operatør på. 
Læs hele pressemeddelelsen her
 

Logimatic etablerer datterselskab
i Singapore

Logimatic Singapore er navnet på det nye datterselskab, der skal udbrede Logimatics fleet management software, Sertica, i Singapore og på det asiatiske marked. Produktet er markedsførende i Danmark, så nu satser virksomheden på eksportmarkedet. Dette har Logimatic fået hjælp til efter deltagelse i Det Maritime Vækstprogram.
Læs hele pressemeddelelsen her
 


MARCOD deltager på konference på Danish Maritime Fair

MARCOD deltager onsdag den 26. oktober kl. 10.00 - 12.00 med et indlæg på minikonferencen "Market trends, challenges and possibilities in Danish maritime & offshore sector" på Danish Maritime Fair i København. Under overskriften "Kan man skabe vækst og innovation i maritime virksomheder gennem intense udviklingsforløb - hvis ja, hvordan og what´s in it for me?" afholdes indlægget i mødelokale Radiostationen i Lokomotivværkstedet. MARCOD vil blandt andet fortælle om erfaringerne fra Det Maritime Vækstprogram og mulighederne i Scale-up Denmark. 
Læs mere om Danish Maritime Fair 2016 her
 

Maritime retrofit opgaver i Forsvarets
miljø- og energistrategi 2016-2020

Forsvaret har udsendt en miljø- og energistrategi, som dækker alle grene af Forsvaret - herunder de maritime aktiviteter. Der skal tænkes energibesparelse og mindre miljøbelastning med hensyn til indkøb, materialeanvendelse, emissioner og affaldshåndtering. For de maritime virksomheder i blandt andet Retrofit Netværket under Maritime Network Frederikshavn, er der derfor grund til at forberede sig på området og gå i dialog med bl.a. Forsvarets skibstypeinspektører om forventningerne.
Læs hele miljø- og energistrategien 2016-2020 her
 

Endnu en pris til en lærling
i Nordjylland

Asir H. Ali, uddannet industritekniker hos MAN Diesel & Turbo, Frederikshavn, modtog den 30. september ML-prisen 2016 i København. Lærlingeansvarlig John Ditlev fra MAN Diesel & Turbo og MARCODs lærlingekoordinator Anette H. Sørensen overværede prisoverrækkelsen. I alt 25 talentfulde lærlinge fik overrakt den prestigefyldte pris.  Ved samme lejlighed var der legatuddeling fra Henry og Mary Skovs fond, hvor Asir blev tildelt et ud af seks legater. Minister Ellen Trane Nørby opfordrede i sin tale lærlinge og virksomheder til at være ambassadører for erhvervsuddannelserne.
Læs mere om ML-prisen her
 

Maritime elektrikeruddannelser

EUC Nord kan nu tilbyde to særlige elektrikeruddannelser, rettet mod den maritime branche på henholdsvis et avanceret og et ekspert niveau. Uddannelserne er udviklet i samarbejde med branchen. Scanel International A/S har i forbindelse med sit 25-års jubilæum doneret 75.000 kr. til uddannelsen.
Læs mere om uddannelserne her
 

Ny trawl- og netmontør uddannelse

Virksomheder inden for vodbinderbranchen kan nu sammen med EUC Nord tilbyde erhvervsuddannelsen Trawl- og Netmontør. Uddannelsen er udviklet i et tæt samarbejde med branchen med midler fra Region Nordjylland og starter den 24. oktober. Eleverne modtager løn under hele uddannelsesforløbet, som i alt tager op til to år og seks måneder at gennemføre. Der er stadig få ledige pladser på uddannelsen. For mere information om uddannelsen kontakt Mirza Fejzic på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Læs mere om uddannelsen her
 


Invitation til Danish Maritime Technology Conference
i København den 26. - 27. oktober.

Den teknologiske udvikling ændrer den maritime industri – men hvordan og hvor hurtigt? Netop dette er det centrale tema ved Danish Maritime Technology Conference, som vil have deltagere og oplægsholdere fra hele verden. Mød MAN Diesel & Turbo, Alfa Laval, Wärtsilä, FORCE Technology, Inrotech og ABB – og deltag i indgående diskussioner om den maritime industris centrale udfordringer i fremtiden. Det er gratis at deltage i arrangementet og ved tilmelding til Danish Maritime Technology Conference, modtager du en gratis billet til Danish Maritime Fair.
Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her
 

H 102 hydraulik kursus

Nordic Offshore Training Academy (NOTA) udbyder H 102 hydraulik kursus. Kurset giver dig et grundigt indblik i de forskellige typer af instrument/hydraulikrør, fittings, hydraulikslanger, presfittings og ikke mindst et overblik over de forskellige gevindtyper, som man støder på i offshore, maritime, entreprenør og industrielle miljøer. Tilmelding til kurset sendes til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Læs mere om og se datoerne for kurset her
LinkedIn
Facebook
Web
YouTube
Twitter
Instagram
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter. Vores mål er at skabe vækst i små og mellemstore virksomheder i Nordjylland. MARCOD er etableret ultimo 2010 og støttes af Vækstforum Nordjylland, Business Region North Denmark, diverse fonde samt nordjyske havne og kommuner.

Afmeld nyhedsbrev    Opdater din profil 
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.