MARCOD Deler Ud Af Sin Viden Til Den Maritime Branche

*|MC:SUBJECT|*
Du modtager denne mail, da du er tilmeldt MARCODs nyhedsbrev.

Maritime nyheder til Det Blå Nordjylland


Grønne indenrigsfærger
– den rigtige løsning for miljøet og for jeres bundlinje


I efteråret 2016 har MARCOD haft kandidatstuderende Morten Vinde fra AAU tilknyttet, mens han lavede en semesteropgave om muligheder og beslutningsprocesser for nye emissionsfrie indenrigsfærger i Nordjylland. Vi synes, det arbejde rejser mange interessante muligheder og har derfor samlet nogen af synspunkterne i en lille pjece, som kan ses og downloades her.

Ifølge projektet er der tilsyneladende endnu en udbredt mangel på viden om de teknologiske og driftsmæssige muligheder i grønne færgeløsninger, selv om en del af disse findes realiseret så tæt på som i Norge. Dog findes efterhånden viden og erfaringer hos enkelte danske færgeselskaber, værfter, konsulenter og organisationer, som kommunerne vil kunne trække på.

Ligeledes har mange kommuner en tilbageholdenhed med at involvere sig i fremtidsrettede teknologiskift inden for færgeløsninger, ikke kun pga. økonomiske begrænsninger. Dette selv om der på andre områder arbejdes med førerløse busser og tilsvarende eksperimenter. Der kan dog være gode synergier med samtænkning af færgedrift med andre trafik-, transport- og beskæftigelseshensyn.

MARCOD modtager gerne tilbagemeldinger på pjecen og vil samle disse med henblik på at fortsætte bestræbelserne, hvad enten det bliver debatmøder, opfølgende artikler, videns ”road show” til kommunale beslutningstagere, studietur til færger i Norge, henvisninger til kapaciteter på området eller andre former.

Vil du vide mere kontakt venligst Erik Møller, tlf.: 26 85 32 05, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Læs Grønne indenrigsfærger her


Viden til Vækst – Detaljeret og konkret undersøgelse af Det Blå Nordjylland

 
Ønsket om en mere specialiseret viden om Det Blå Nordjylland, som kan komme de nordjyske, maritime virksomheder direkte til gode, var det, der i 2016 fik MARCOD til at iværksætte en detaljeret undersøgelse af Det Blå Nordjylland. Undersøgelsen er nu afsluttet, og med den nye viden om virksomhedernes behov kan MARCOD og vores samarbejdspartnere nu målrette vores ressourcer og indsatser bedst muligt mod de maritime virksomheders vækst og udvikling. EN STOR TAK til alle de virksomheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner, der har bidraget til undersøgelsen i form af enten interviews eller kvantitative data.

Undersøgelsens spændende resultat viser en stor spændvidde i de nordjyske maritime virksomheder. Du kan bl.a. læse om de muligheder og udfordringer, som de maritime virksomheder ser for sig selv og den maritime branche som helhed.

Vil du vide mere kontakt venligst Charlotte Grøndahl, tlf.: 26 22 86 08, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Læs undersøgelsen her


Scrubberkonference


Salen var fyldt godt op, og spørgelysten var stor, da MARCOD i samarbejde med Danske Maritime afholdt Scrubberkonference i Aalborg den 25. april. Der var enighed om, at danske interessenter står stærkt i forhold til at få del i opgaven med at få styr på skibsfartens emissioner. Der er dog også store udfordringer – ikke mindst finansielle. Konferencen bød bl.a. på en spændende paneldebat med fem skarpe bud på de udfordringer, man både individuelt og i branchesammenhæng står overfor.

Vil du vide mere om, hvordan MARCOD støtter maritime virksomheder i deres teknologiudvikling, kontakt venligst Erik Møller, tlf.: 26 85 32 05, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Læs indlæg fra scrubberkonferencen og presseomtale her


Maritime Afternoon


Onsdag den 14. juni 2017 kl. 14.00 – 17.00 vil Aalborg Maritime Network og Aalborg Universitet gerne invitere hele den nordjyske maritime branche til en spændende Maritime Afternoon på Aalborg Universitet.

Her diskuteres den maritime fremtid, og virksomhederne får et overblik over relevant forskning.

Vil du vide mere kontakt venligst Peter Møller, tlf.: 50 77 00 00, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Se invitationen og tilmeld dig her


Anbefalinger fra Vækstteamet for Det Blå Danmark

Efter knapt et års arbejde afleverede Vækstteamet for Det Blå Danmark den 21. april sine anbefalinger til Regeringen, om hvordan den danske maritime branches internationale konkurrenceevne kan understøttes frem mod 2025, for at Danmark bliver et globalt maritimt kraftcenter. Nordjylland har været repræsenteret i vækstteamet med Christina Ørskov, administrerende direktør Orskov Group.

Anbefalingerne er både målrettet enkeltudfordringer, den digitale og teknologiske udvikling og mere generelle rammevilkår. Anbefalingerne kan Regeringen nu anvende i udarbejdelsen af en ny vækstplan for Det Blå Danmark, som forventes offentliggjort i efteråret 2017.

Hos MARCOD er vi allerede i fuld gang med at arbejde med anbefalingerne i forhold til, hvilke der er særligt relevante for Nordjylland og hvilke, vi har bedst mulighed for at understøtte.

Læs vækstteamets anbefalinger her

MPL efterår 2017 - stadig ledige pladser

 

Med MARITIM PROJEKTLEDERUDDANNELSE – MPL får du ikke bare en uddannelse, der er skræddersyet til den maritime branche men også et stærkere netværk og relationer til dine maritime kollegaer. Du kan gå i gang allerede i efteråret 2017, der er stadig ledige pladser på det hold, der begynder den 7. september 2017.

Vil du vide mere kontakt venligst EUC Nord Helle Dejligbjerg, tlf.: 72 24 63 51, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her

Spændende praktikpladser hos MARCOD

 
MARCOD udbyder til ansættelse i efteråret 2017 to ulønnede praktikpladser, hvor praktikanterne kommer til at løse spændende og udfordrende kommunikationsopgaver.

Den ene praktikplads udbydes i samarbejde med Maritime Network Frederikshavn. Praktikanten skal videreføre de input til, hvordan en Maritim Karriereportal skal skrues sammen, som to grupper studerende havde i efteråret 2016 og gøre karriereportalen til virkelighed.

 

Den anden praktikant er til støtte for MARCODs marketings- og kommunikationsmedarbejder, hvor hovedvægten ligger på grafiske arbejde og en bred vifte af spændende kommunikationsopgaver.

Hos MARCOD gør vi meget ud af, at praktikophold skal være til fælles glæde og gavn, og for de rette personer er der stor mulighed for at få et selvstændigt ansvar.

Vil du vide mere kontakt venligst Christine Lunde, direktør, tlf.: 23 32 03 32, e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvortil ansøgning også skal sendes.

Se praktikopslag her
LinkedIn
Facebook
Web
YouTube
Twitter
Instagram
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter. Vores mål er at skabe vækst i små og mellemstore virksomheder i Nordjylland. MARCOD er etableret ultimo 2010 og støttes af Vækstforum Nordjylland, Business Region North Denmark, diverse fonde samt nordjyske havne og kommuner.

Afmeld nyhedsbrev    Opdater din profil 
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.