MARCODs Sommernyhedsbrev 2019

Den Maritime Lærlingeordning vinder Dansk Industris PraktikPladsPris 2019
Den 1. juli var glædens og overraskelsens dag - det var nemlig dagen, hvor vi var med til at overraske vores lærlingekoordinator Anette H. Sørensen med Dansk Industris PraktikPladsPris 2019. Det er den Maritime Lærlingeordning, som huses af MARCOD, der har vundet prisen, men Anette der modtager den, da hun er koordinator i ordningen, som omfatter 13 maritime virksomheder: Orskov Yard, MAN Energy SolutionsHirtshals YardSoft og TeknikMariendal ElectricsVestkajen Maskinværksted, KM Automatik, Victor-DSTKS MaskinteknikSeamechAlfa LavalSL Power og RASI Maskinfabrik.
Stort tillykke til Lærlingeordningen, de 13 virksomheder og Anette.
Klik her for at læse mere
 
MARCOD re-certificeret som sølvklynge i EU 
MARCOD har gennemgået et omfattende audit og blevet re-certificeret som sølvklynge i EU med flot resultat. Certificeringen er de 260 medlemmers garanti for, at de samarbejder med en professionel klyngeorganisation, som formår at matche indsats og services med virksomhedernes behov. 
'MARCOD har opnået sølv, fordi de er en rigtig stærk klyngeorganisation, som arbejder professionelt. De har en tæt dialog med virksomhederne og en stor indsigt i deres behov, så de kan igangsætte initiativer og services som matcher behovet', forklarer Kaspar Nielsen, projektchef i Cluster Excellence Denmark, som har stået for certificeringsprocessen. 
'Vi kan bruge certificeringen til at blive dygtigere og endnu skarpere på, hvordan vi arbejder og bruger vores ressourcer, så det er til størst mulig gavn for virksomhederne. Vi bliver som certificeret klynge benchmarket mod andre klynger i Europa og Danmark, som giver os inspiration og ny viden, og det er virksomhedernes garanti for, at de samarbejder med en klyngeorganisation, som har styr på tingene', siger Christine Lunde, adm. direktør i MARCOD. 
Certificeringen løber over 3 år.
 
Nyt om erhvervsfremmesituationen
Den Nationale Erhvervsfremmebestyrelse har bevilget midler i 2020 til etablering af Danmarks Maritime Klynge i et samarbejde mellem de tre klyngeorganisationer og de tre brancheorganisationer. MARCOD er lead på ansøgningen. Der pågår en møderække mellem de tre maritime brancheorganisationer (Danske Rederier, Danske Havne og Danske Maritime) og de tre klyngeorganisationer (MARCOD, Fyns Maritime Klynge og Maritime Development Centre). Derudover har de seks parter afdækket den maritime branches udfordringer og muligheder samt konkrete ønsker og behov ift. en samlet national klyngeorganisation blandt 42 maritime virksomheder. En række nordjyske virksomheder har deltaget i undersøgelsen, herunder formændene for de nordjyske maritime netværk. Der lobbyeres stærkt for, at det maritime område bliver udpeget som en national erhvervsmæssig styrkeposition af Den Nationale Erhvervsfremmebestyrelse i efteråret 2019.
 
Nor-Shipping tur
Den 3. juni stævnede en gruppe på 39 personer fra de nordjyske maritime netværk og MARCODmod Oslo for at deltage på en netværkstur til Nor-Shipping messen. Efter vi var kommet godt ombord og blevet indkvarteret i vores kahytter, mødtes vi alle til networking og aftensmad med efterfølgende hygge over. Næste dag havde vi hele dagen på messen, hvor flere af netværkenes medlemmer udstillede. Om aftenen sejlede vi tilbage mod Frederikshavn og fik igen lavet en god omgang networking. Næste messe studietur går til SM i Hamborg i september 2020, så hold øje med invitationen :)
Turen var arrangeret af Maritime Network Frederikshavn, som MARCOD er sekretariat for.
 
Farvel til Rebekka
Så kom tiden hvor vi desværre skulle sige farvel til vores studiemedhjælper og tidligere praktikant Rebekka Carlsen, som har været tilknyttet MARCOD siden januar 2019. Hos MARCOD har Rebekka primært arbejde med den Maritime Karriereportal - Maritime Career, hvor hun bl.a. har udarbejdet en marketingplan samt tilhørende grafisk materiale. Rebekka afsluttede sin sidste eksamen som Grafisk Designteknolog med et flot 12-tal, og er nu klar til at indtage den grafiske verden. Vi har været super glade for Rebekka både fagligt og personligt, så hvis du eller en du kender, står og mangler en rigtig god grafiker, så giver vi Rebekka de bedste anbefalinger med på vejen.
 

Kurser

I samarbejde Danske Rederier, Danske Havne, Danske Maritime, Fyns Maritime Klynge og Maritime Development Centre udbyder MARCOD et spændende innovationsforløb i efteråret 2019:
Maritime Disruptors Academy
Modul 1: Den 31. oktober til den 01. november 2019
Digital business models, disruptive technologies and new skills.

Modul 2: den 25. november til den 26. november 2019
Innovation strategies, new ways of work and execution.

Klik her for tilmelding
 
Der stilles stadig større krav til danske virksomheder, og det maritime erhverv er ikke undtaget.
Hos Bureau Veritas gennemføres en lang række kurser bl.a. inden for kvalitet, miljø, farligt gods og arbejdsmiljø.
Målet med kurserne er at sikre, at du og dine kollegaer har den nyeste viden og besidder de kompetencer, der er nødvendige for at klare de udfordringer, fremtiden bringer.
Se kursusoversigten her
 

Kommende events

Workforce of the Future og Maritime Career Day 2019
Så er det snart den tid på året, hvor vi inviterer de unge mennesker indenfor i de maritime virksomheder, for at give dem et unikt indblik i de mange spændende muligheder, der ligger i den maritime branche. I år afholdes Workforce of the Future og Maritime Career Day i Frederikshavn (19.09.19), Hirtshals (26.09.19) og Skagen (01.10.19). Deltagelse i disse arrangementer er en gylden mulighed for virksomhederne i forhold til at brande selve virksomhederne, branchen og de forskellige erhverv. Derfor vil vi gerne opfordre jer til at åbne dørene op denne dag, så vi kan de unges øjne op for, hvor fedt det er at være i den maritime branche.
Frederikshavn: Kontakt Maria-Louise Vadskær - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. 26 20 07 21
Hirtshals : Kontakt Anette H. Sørensen - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. 22 62 48 99
Skagen: Peter Møller - Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. 50 77 00 00 
Netværksgruppe med fokus på Cybersikkerhed - 11.09.19
Kom med når Aalborg Maritime Netværk afholder opstartsmøde i den nye netværksgruppe for Cybersikkerhed. Formålet med gruppen er, udover at skabe fokus på udvikling indenfor cybersikkerhed, at skabe rum for vidensdeling, teknologiske diskussioner og implementering af  muligheder og begrænsninger indenforområdet. Tilmeld dig via linket herunder. Vi ses til en spændende eftermiddag.
3D og additiv manufacturing netværksmøde 25.09.19
Skal du med, når Aalborg Maritime Network inviterer til digitaliserings-netværksmøde, hvor fokus er på de mange muligheder inden for 3D print? Her vil du blive opdateret på udviklingen og mulighederne for 3D print, så kom med til dette netværksmøde, hvor vi har inviteret en række eksperter, som vil fortælle om deres erfaringer. Følg med på MARCODs hjemmeside, hvor vi løbende opdaterer eventet.
Tilmeld dig møde i netværksgruppen for Cybersikkerhed
Tjek vores hjemmeside ud for mere info om kommende events
Skagerrak Business Summit - 12.11.19
Sæt kryds i kalenderen den 12. november, når vi igen i år inviterer til Skagerrak Business Summit. Vi er allerede i gang med at sammensætte et spændende program med mange inspirerende oplæg, og så snart det er på plads, så åbner vi op for tilmeldingen. Så hold øje med din inbox, hvor vi sender dig en invitation og på MARCODs hjemmeside, hvor vi løbende opdaterer eventet.
Tjek vores hjemmeside ud for at holde dig opdateret på events
LinkedIn
Facebook
Website
YouTube
Twitter
Link
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Copyright © *2019* MARCOD, Alle rettigheder tilhører.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.