Spændende start på 2019

<!doctype html>
Maritime Stars
2019 er startet stærkt ud med premieren på vores nye iværksætterprogram Maritime Stars.
5 iværksættere - 16 mentorer - 9 måneder til at styrke din forretning – så kort kan Maritime Stars programmet beskrives.
I Maritime Stars får 15 iværksættere i løbet af de næste 3 år mulighed for at deltage i vores skræddersyede udviklingsprogram, hvor 16 af den maritime branches fyrtårnsvirksomheder står klar med rådgivning, sparring og udvikling. Projektet åbner dørene for, at iværksætterne med de fede idéer kan få den rette starthjælp til at udvikle produkter og løsninger til den maritime branche, som i den grad vil styrke Det Blå Nordjylland, men også Danmark som et maritimt kraftcenter. Maritime Stars er gratis at deltage i - det koster kun engagement og gode idéer.
Besøg Maritime Stars hjemmeside
 
ocean wave 1149174 1920
Fælles fodslag i arbejdet for en styrket maritim klynge
De 3 maritime brancheorganisationer og 3 klyngeorganisationer samler nu kræfterne om en indsats, der skal ruste virksomheder og rederier til at stå centralt i den fremtidige erhvervsfremme og innovationsindsats.
Samarbejdet centrerer sig om oprettelsen af et maritimt klyngesamarbejde for alle nuværende regionale og nationale indsatser og sætter fokus på innovation, netværk og kompetencer inden for det maritime.
Bag initiativet står erhvervsorganisationerne Danske Rederier, Danske Maritime og Danske Havne samt klyngeorganisationerne Maritimt Center for Optimering og Drift (MARCOD), Fyns Maritime Klynge og Maritime Development Center (MDC).
Læs mere her
 
Ny årsberetning
Synes du også der er sket meget i 2018? Det gør vi her hos MARCOD. 2018 har været et spændende år med mange aktiviteter. Hvis du har lyst til at genopleve eller måske for første gang opleve, hvad MARCOD har fået 2018 til at gå med, så tag et kig i vores årsberetning for 2018.
Læs MARCODs årsberetning for 2018
 
Dialogmøde
Torsdag den 17. januar blev der traditionen tro afholdt dialogmøde og nytårskur for MARCODs medfinansierende parter, samarbejdspartnere og fondens stiftere. 40 personer mødte op for at høre om hvad der er sket i MARCOD i løbet af 2018 og hvordan vi ser på fremtiden, herunder den nye erhvervsfremmestruktur. Peter Castberg Knudsen fra PowerCon - som var vores maritime finalist til Scale-up finalen i 2018 og som vandt - holdt et indlæg om, hvordan samarbejdet med MARCOD har været en stor hjælp til at udvikle deres forretning og komme ind på det maritime marked med landstrømsanlæg til havne. Det blev til en vellykket formiddag, hvor der også var tid til networking over morgenmaden.    
 
Maritime Career – en hjemmeside om uddannelses- og jobmuligheder i den nordjyske maritime branche for unge 
I efteråret 2018 har Maritime Career portalen gennemgået en opdatering, så den nu er mere brugervenlig og er blevet mere lækker. Portalen blev oprindeligt udviklet af Maritime Network Frederikshavn (MNF) ultimo 2017, som et led i netværkets 2020 strategi om at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Siden er  Serviceteam Skagen gået med i samarbejdet omkring portalen. Portalen er udviklet til de unge af de unge. På portalen kan man se hvilke uddannelser og jobmuligheder, der findes i MNF og STS, hvor man kan tage de forskellige uddannelser, læse portrætter af unge under uddannelse samt se videoer dertil. Desuden er der en uddannelsestest, hvor man kan teste hvilken vej, man skal vælge. Som noget nyt, så er der kommet en nyhedsfane og en side med praktik- og lærepladser, hvor alle MNF og STS virksomheder kan få opslag med praktik- og lærepladser ind – de vil også blive promoveret på Maritime Careers Facebookside og Instagram.
Besøg Maritime Careers hjemmeside
 
Nye praktikanter
Med foråret kommer nye praktikanter og hos MARCOD har vi i år fået 3 nye af slagsen. De nye praktikanter er Louise From Christensen, som studerer til Multimediedesigner på UCN og Rebekka Carlsen, som studerer Grafisk designteknolog på UCN. Begge piger er ansat af Maritime Network Frederikshavn og Serviceteam Skagen, og deres opgave bliver at arbejde videre med Maritime Career portalen. Portalen skal holdes levende med film, indhold, opdateringer mm. Desuden skal de løse andre ad hoc opgaver indenfor marketing og kommunikation for både MNF og STS. Den sidste praktikant er Pernille Hyldgaard Hansen, som også studerer Grafisk designteknolog hos UCN. Hun er MARCODs praktikant og hendes primære opgaver bliver grafiske opgaver i form af nyhedsbreve, invitationer mm. Derudover skal de også arbejde med sociale medier og hjemmesider.
Vi håber, I vil tage godt imod alle 3 :)
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 
Copyright © 2019 MARCOD, Alle rettigheder tilhører.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.