Royal Greenland og VMS Group går nye veje i udviklingen af kvalificeret arbejdskraft

Royal Greenland og VMS Group går nye veje i udviklingen af kvalificeret arbejdskraft

12.04.18

Royal Greenland forudser, at de vil mangle arbejdskraft indenfor officer besætningen om bord på deres trawlere i fremtiden. De arbejder derfor aktivt på, at understøtte kompetenceudviklingen for at i mødekomme denne udfordring. Det seneste initiativ er en udvekslingsaftale mellem Royal Greenland og VMS Group.

For Royal Greenland er trawlerne en meget vigtig brik i den samlede virksomhed. Den værdi, som den enkelte trawler bidrager med er meget stor og det er derfor meget vigtigt, at medarbejderne om bord har de rette kompetencer. For at være med til at understøtte dette har Royal Greenland indgået et samarbejde med VMS Group omkring udveksling af medarbejdere for at øge kompetenceniveauet indenfor maskindriften af trawlerne.


Mika Heilmann, bemandingschef Royal Greenland siger, ”Vi har lavet dette samarbejde med VMS Group for at understøtte kompetenceudviklingen af vores fremtidige maskinchefer. Igennem dette samarbejde gennemgår vore medarbejdere et meget intensivt forløb på specielle målrettede arbejdsområder, som de senere kan bruge i dagligdagen.”

”Vi har igennem en længere årrække haft et godt samarbejde med Royal Greenland i forhold til reparation og service af deres trawlere. Vi kender folkene i den tekniske drift og det var derfor heller ikke nogen svær beslutning, at sige ja til at være med i denne ordning hvor Royal Greenlands medarbejder vil indgå i vores team og få intensiv motortræning.” siger Senior projektleder Søren Rytter Krogh fra VMS Group. VMS Group er dansk virksomhed beliggende i Frederikshavn, som er specialiseret i service, reparation og vedligeholdelse af skibsmotorer. Virksomheden servicerer skibe over hele verden.

”For os ligger der to perspektiver i et sådant samarbejde, det ene er, at vi har en aktiv holdning til at medvirke i uddannelse af unge. Vi har i forvejen mange lærlinge og dette er et nyt element, der ligger helt på linje med denne holdning. Det andet er, at vi gerne vil indgå i et partnerskabslignende forhold med vores kunder, et forhold hvor begge parter opnår synergier ved at indgå i partnerskabet. I og med, at VMS Group og Royal Greenland i forvejen har ganske gode relationer omkring driften af trawlerne, er det vores opfattelse, at dette samarbejde styrker disse relationer, der i sidste ende udløser synergierne” siger Søren Rytter Krogh, VMS Group.

MARCOD, det maritime brancheudviklingscenter, har være facilitator i processen og har medvirket til at få den samlede løsning op at stå. At bidrage til understøttelse af adgang til kvalificeret arbejdskraft er ikke uvant for MARCOD. Brancheudviklingscenteret driver i forvejen en Maritim lærlingekoordinator ordning med ca. 60 lærlinge og man har desuden samarbejdsaftaler om kompetenceudvikling med 10 uddannelsesinstitutioner i Nordjylland.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.