Royal Greenland tager nye skridt i jagten på kvalificeret arbejdskraft

Royal Greenland tager nye skridt i jagten på kvalificeret arbejdskraft

15.08.17

Et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft hos Royal Greenland baner vejen for et nyt internationalt samarbejde med det nordjyske brancheudviklingscenter MARCOD.

Hos Royal Greenland ønsker man, at flere lokale unge får øjnene op for de uddannelses- og karrieremuligheder, der findes i koncernen, og ved at tilbyde en spændende arbejdsplads med mange muligheder håber Royal Greenland at kunne tiltrække og fastholde flere unge fra lokalområderne. Royal Greenland ønsker at uddanne så mange som muligt, så de i årene fremover har kvalificeret medarbejdere på de rigtige poster.

  • Royal Greenland søger at supplere de Grønlandske uddannelsestilbud med andre muligheder for at sikre uddannelse af flest muligt til fiskeindustrien i Grønland. Og så ser vi samarbejdet med MARCOD som et led i vores strategi om at højne internationaliseringen, udtaler Christian Laursen, HR chef Royal Greenland

Det nye samarbejde med MARCOD sætter især fokus på lærlingeforløbene hos Royal Greenland og gennem udveksling af lærlinge med nordjyske virksomheder kan uddannelserne gøres mere spændende med et højt fagligt niveau. De nordjyske virksomheder, der indgår i samarbejdet får mulighed for både at modtage grønlandske lærlinge og tilbyde egne lærlinge en praktik på en af Royal Greenlands fabrikker.

Især lærlinge til uddannelser som industritekniker, klejnsmed og elektriker er i fokus i Royal Greenlands nye indsats, der bygger på et tæt samarbejde med MARCODs lærlingekoordinator Søren Thomsen, som står for at koordinere indsatsen mellem virksomhederne.

  • Vi ønsker at skabe forbindelse til relevante maritime virksomheder i Nordjylland, der kan se værdien i at udveksle lærlinge med Royal Greenland. Jeg tror på, at de lærlinge, der udveksles til udenlandske virksomheder bliver mere modne og selvstændige. Herudover tilegner de sig vigtige sproglige og kulturelle kompetencer, der både gavner dem selv og virksomheden. Og så må det selvfølgelig være en fed oplevelse for de unge at komme ud at rejse, udtaler lærlingekoordinator Søren Thomsen.

Hvis din virksomhed ønsker yderligere information om mulighederne i maritime lærlingeordning, så kontakt MARCODs lærlingekoordinator Søren Thomsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf.nr.: 61 79 43 48

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.