”Vi oplever en eksplosiv udvikling og fordobler vores omsætning i 2018”

”Vi oplever en eksplosiv udvikling og fordobler vores omsætning i 2018”

25.10.18

World Marine Offshore har på få år skabt en millionforretning på at servicere offshore industrien World Marine Offshore er specialister i at overføre mandskab og gods i offshore vind-branchen, og virksomheden har siden etableringen i 2012 været i stand til at udvikle forretningen i særdeles positiv retning. I år kommer omsætningen op over 250 mio. kr., og det er en fordobling i forhold til 2017.

”Vi vil gerne være verdens bedste i vores branche, og derfor har vi hele tiden haft et ønske om løbende at udvikle vores forretning,” siger Lars Christian Zøhner, adm. direktør i World Marine Offshore.

Netop forretningsudvikling er et af nøgleordene i Scale-Up Denmarks koncept, der går ud på at være med til at udvikle scale up-virksomheder og iværksættere i den danske, maritime industri.

Lars Christian Zøhner tøver ikke med at slå fast, at World Marine Offshores deltagelse i det aktuelle Scale-Up-program har haft stor indflydelse på virksomhedens positive udvikling.

”Scale-Up har været en stor inspiration, og det har hjulpet os til at turde tænke større. Der er altid risiko for, at en travl hverdag med drift kan begrænse dig i din udvikling. Scale-Up Denmark har været en yderst positiv oplevelse, og vi har lært en masse af at tale med andre, der er i samme situation som os, især med at skalere den udvikling, som vi gennemlever lige nu,” siger Lars Christian Zøhner.

En stor chance

Folkene bag World Marine Offshore begyndte oprindeligt med at sejle mandskab og udstyr ud til store havvindmølleprojekter. De var dybt involveret i etablering og vedligeholdelse, og på den baggrund tog de i 2012 en stor chance.

En kontrakt på seks nye skibe skulle være kernen i virksomhedens nye forretning. Man havde på daværende tidspunkt ingen aftaler med kunder, men troede så meget på den fastlagte strategi, der handlede om at øge kundernes adgang til havvindmøller fra godt 150 dage om året op til måske 300 dage.

”Vi ville gøre det anderledes og bedre for vores kunder, og derfor skrev vi under på kontrakten og en investering på cirka 300 mio. kr.,” siger Lars Christian Zøhner.

Grundlaget for virksomheden var på plads: Det rigtige team, den nødvendige investering og den rigtige idé. World Marine Offshore har lige siden har fulgt de fastlagte budgetter, og virksomheden kan nu konstatere, at den grundlæggende investering har virket efter hensigten. Virksomheden har i dag indgået en lang række kontrakter med al logistik og vedligehold i forbindelse med større offshoreprojekter.

100.000 euro om dagen

World Marine Offshore tilbyder sine kunder at stå for den samlede logistikopgave ved større projekter. Eksempelvis har man i år tegnet den hidtil største kontrakt på al logistikarbejdet ved et engelsk offshoreprojekt. Alene den ordre giver en omsætning på 100.000 euro om dagen. ”Vi regner med, at vi kommer til at arbejde 250 dage på projektet, så det bliver en ordre på 25 mio. euro,” siger direktøren.

I kraft af, at World Marine Offshore har skaleret deres virksomhed, har de formået at inddrage flere nye elementer i deres forretning – nogle gange alene og andre gange via partnere, og samtidig er der gennemført en fusion af selskaber.

”Også her har Scale-Up haft stor positiv betydning for os. Scale-Up har været med til at pege på det nødvendige i en langt mere enkel og gennemskuelig selskabsstruktur, ikke mindst af hensyn til vores kunder, som i mange tilfælde gav udtryk for en del forvirring. Jeg er overbevist om, at vores nuværende enkle struktur har været en stor del af årsagen til den succes, vi oplever lige nu,” siger Lars Christian Zøhner.

Globalt kabelmarked

Senest er firmaet gået aktivt ind på det globale kabelmarked. Man har lagt nye fiberkabler fra Perth i Australien til Singapore, efter at have ryddet op og fjernet en mængde gamle kabler for at sikre den bedst tænkelige kvalitet på de nye kabler. ”Vi har med succes gennemført en stribe kabeloperationer i Europa, USA og Sydamerika,” siger Lars Christian Zøhner.

”Vi er ikke bange for at slå til og via vores baggrund i blandt andet Mærsk ved vi alt om risikovurdering. Vi satser aldrig unødvendigt, vi gambler aldrig med vores forretning, vi holder fokus på markedet og vores kunder,” påpeger Lars Christian Zøhner.

Tæt samarbejde

Sammen med det maritime brancheudviklingscenter MARCOD er LIVA Consult en del af det konsortium, der står bag det maritime Scale-Up-program. Her har  forretningsudvikler Jacob Bjarkam arbejdet tæt sammen med ledelsen i World Marine Offshore om at udvikle den overordnede strategi for de fusionerede selskaber. Strategien og de dertil hørende udviklingsplaner er således blevet konkretiseret i en vækstplan, som virksomheden efterlever i dag.

”Jeg er sikker på, at World Marine Offshore er en af de virksomheder, der har fået allermest ud af at deltage i Scale-Up-programmet,” siger Jacob Bjarkam. Han pointerer også, at World Marine Offshore har nået de mål, som blev sat for Scale Up-arbejdet. Jacob Bjarkam betegner hovedpersonerne bag World Marine Offshore som særdeles entreprenante typer, der er kendetegnet ved, at de løber efter alle bolde, næsten ligegyldigt, hvilke det er.

”Hos World Marine Offshore er de optagede af at udforske og udfordre virksomheden, og i kraft af deres enorme engagement er de gode til at eksekvere deres mange ideer. Derfor overrasker det mig ikke, at World Marine Offshore nu oplever deres største fremgang nogensinde,” fortæller Jacob Bjarkam.

For yderligere information:
kontakt Lars Christian Zøhner, CEO, World Marine Offshore: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +45 20 44 09 62
Jacob Bjarkam, forretningsudvikler, LIVA Consult: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +45 22 84 22 17
Christine Lunde, adm. direktør, MARCOD: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., +45 23 32 03 32

Fakta World Marine Offshore

 • World Marine Offshore er en dansk shippingvirksomhed, der i 2012 blev etableret på havnen i Esbjerg for at imødekomme et voksende behov for omkostningseffektive, sikre og effektive løsninger inden for offshore branchen.
 • World Marine Offshore er blandt andet specialister inden for transport af offshore mandskab og gods, sikkerhed og redning.
 • World Marine Offshore har hovedkvarter i Danmark men opererer globalt ud fra kontorer i Tyskland, England, Belgien, Holland, og Frankrig.
 • Forventet omsætning 2018: Plus 250 mio. kr.
 • Forventet resultat 2017: Plus 25 mio. kr.
 • Antal medarbejdere: Cirka 150

Fakta Scale-Up Denmark

 • Scale-Up Denmark er et nationalt initiativ til 178 mio. kr. søsat i et samarbejde mellem de fem danske regioner og Erhvervsstyrelsen
 • Formålet er, med udgangspunkt i de regionale specialiseringer, at tiltrække danske og internationale højvækstvirksomheder til individuelle træningsforløb i 12 udviklingscentre fordelt i Danmark
 • Målet er, at der skabes 1.500 nye job i Danmark og en meromsætning på 2,5 mia. kr. blandt delta-gervirksomhederne
 • Programmet er finansieret af regionernes vækstfora, EUs Regionalfond samt private midler
 • Programmet samarbejder med det etablerede erhvervsliv for at skabe stærke faglige økosystemer, der kan understøtte virksomhederne i at innovere services og produkter til gavn for branchen.

Fakta Det Maritime Elitetræningscenter

 • Det Maritime Elitetræningscenter er ét af de 12 udviklingscentre i Scale-Up Denmark
 • Centret er placeret i Nordjylland i et konsortium mellem MARCOD som lead partner, LIVA Consult A/S og Væksthus Nordjylland
 • 31 kandidater udvælges blandt 200 screenede i perioden 2016-2019
 • Målet er at skabe 150 job, 90 mio. kr. i omsætning og øge eksporten med 36 mio. kr. på fem år
 • Centret har et budget på 12,5 mio. kr. heraf 4,1 mio. kr. i privat medfinansiering
 • Den Danske Maritime Fond støtter projektet økonomisk

Fakta MARCOD

 • MARCOD (Maritimt Center for Optimering og Drift) er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat for den nordjyske maritime klynge. MARCOD er programleder af Det Maritime Elitetræningscenter i Scale-Up Denmarks regi.
 • MARCODs ydelser er facilitering og udvikling af maritime netværk, maritim sparring, vidensdeling, sikring af kvalificeret arbejdskraft samt branding af klyngen og branchen.
 • MARCODS mål er at skabe vækst i Det Blå Nordjylland.

Fakta LIVA consult

 • LIVA consult har ansvaret for forretningsudvikling i det Det Maritime Elitetræningscenter i Scale-Up Denmarks regi. Dertil er det LIVA Consults opgave at sikre den rette kapitaltilførsel til de deltagende virksomheder.
 • LIVA consult er et nordjysk konsulenthus der er specialister i strategi- og forretningsudvikling, samt kapitalformidling.

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.