Vil du vide mere om den maritime branche?

Vil du vide mere om den maritime branche?

15.12.17

Lars Henrik Hejlesen, formand for Maritime Network Frederikshavn og AAU-praktikant, Nikolaj Lauritsen.

Ny digital karriereportal til unge i Frederikshavn

Der er mangel på faglært arbejdskraft i den maritime sektor og erhvervsuddannelser er ikke nødvendigvis de unges førstevalg. De kigger oftere mod gymnasiale og universitetsuddannelser. Mange unge er ikke bevidste om de uddannelses- og karrieremuligheder, der eksisterer i den maritime sektor. Der er derfor behov for en platform, hvor uddannelses- og jobmuligheder i den maritime sektor bliver synliggjort og præsenteret for de unge på en letforståelig og lettilgængelig måde.

”Det handler om at fortælle om mulighederne i øjenhøjde, så unge får et bedre indblik i, hvad branchen byder på og at de praktiske fag kan tilbyde et spændende og meget vellønnet job”, siger Lars Henrik Hejlesen, formand for Maritime Network Frederikshavn.

Maritime Network Frederikshavn har i samarbejde med studerende fra Interaktive Digitale Medier ved Aalborg Universitet udviklet en digital karriereportal, hvor unge kan få et spændende indblik i den maritime sektor og se, hvilke uddannelses- og karrieremuligheder der findes. Portalen giver mulighed for at se og høre unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse fortælle om dem selv, hvad deres hverdag byder på og hvorfor deres fag er det rigtige valg for dem.

Oplev blandt andet en elektrikers hverdag, se hvilke opgaver en skibsmontør går og laver, hvad der er spændende ved at arbejde som shipping-elev og hvad det vil sige at være industritekniker.

”Jeg synes, at det er vigtigt, at de unge får at se, hvordan hverdagen ser ud på en arbejdsplads - hvad vi arbejder med og får set koblingen mellem praktiske hænder og et klogt hoved”,  siger Nikolaj Smedegaard, Industriteknikerlærling ved MAN Diesel & Turbo, Frederikshavn.

Hjemmesiden ”Maritime Career” er udviklet med brugervenlighed og den personlige vinkel for øje; med portrætter af unge i uddannelse, videoer fra deres hverdag og muligheden for at vælge maritime uddannelser ud fra interesse og arbejdsplads. Siden giver også give brugeren mulighed for at tage en uddannelsestest, hvor man kan besvare en række spørgsmål og blive klogere på, hvilke uddannelser der passer bedst til dig.

Som en introduktion til ”Maritime Career” har AAU- praktikanten, Nikolaj Lauritsen, udviklet en trailer, som illustrerer hvad hjemmesidens formål er. Se traileren her: 

Facebook nyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Branchenyheder

Tilmeld dig MARCOD nyhedsbrev

Hold dig opdateret med vores seneste nyheder.